ilosi tiimi

 • Ilona Siitonen

  Olen luonteeltani innostunut, välitön ja avoin. Ihmettelen asioita ääneen ja olen siinä mielessä ajattelematon, mutta toisaalta syvällinen pohdiskelija. Viihdyn ihmisten seurassa erinomaisesti ja tutustun helposti, mutta tarvitsen myös paljon omaa rauhaa ajatustyölleni ja mielen tyhjentämiseksi. Nautin koirien kanssa pitkistä kävelylenkeistä päivittäin, mieluiten metsässä.

  Kokemus
  Liikunnanohjaustyötä olen tehnyt vuodesta 2001, Pilates-menetelmän ohjausta vuodesta 2007 ja minulle on kehittynyt oma persoonallinen ilosi ohjaustyyli vuosien saatossa. Ilosi tyyli on ilon kautta ohjaamista, voimakasta läsnäoloa, asiakkaiden tuntemista ja tarkkuutta. Fysioterapiavastaanottoa olen tehnyt omalla vastaanotolla yksityisenä ammatinharjoittaja Kangasalla vuodesta 2013 alkaen ja käyn säännöllisesti täydennyskoulutuksissa ammattitaidon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, enkä epäröi konsultoida viisaampia ja kokeneempia, jos omat taidot eivät riitä. Fysioterapia on intohimoni ja olen jatkuvan kouluttautumisen tiellä. Mielestäni koulutus on parasta pääomaa!
  Koulutus
  Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2001, jonka jälkeen tein liikuntalääketieteen ja terveyskasvatuksen perusopinnot, ja suoritin työkokeiluja liikunnalla työhön projektin kautta. Päädyin Varalan urheiluopistoon ensin liikunnanohjauksen peruskurssille ja sitten liikunnanohjauksen oppisopimuskoulutukseen, josta valmistuin yrittäjän oppisopimuksella liikuntaneuvojaksi vuonna 2006. Opintojen ohessa tein useita liikunta-alan täydennyskoulutuksia, joista mainittakoon FISAF Personal Trainer ja Fitness Pilates-ohjaajatutkinnot. Liikunnanohjauksessa erikoin urheiluvalmennukseen ja liikunnan sovelluksiin. Valmistuin fysioterapeutiksi 2012 TAMK:sta ja aloitin yksityisvastaanoton heti valmistuttuani. Jatkuva kouluttuatuminen on tukenut ammatillista kehittymistäni yrittäjänä ja fysioterapeuttina. Viimeisimpänä valmistuin yritysjohtajaksi 2017 TAKK:sta ja erikoistuin samana vuonna fysioterapiassa äitiysfysioterapiaan ja lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan. 2020 psykofyysinen fysioterapian täydennyskoulutus TAMK.
  Muuta
  Loppuvuodesta 2020 olen opintovapaalla ja teen lyhennettyä työaikaa. Uusia fysioterapia-asiakkaita otan 11.1.2021 alkaen ajanvarauksella.
 • Krista Manninen

  Olen luonteeltani rempseä ja napakka. Pilates-tunneillani opitaan yhdessä ahaa-elämysten kautta.

  Kokemus
  Olen ohjannut liikuntaa 2002 alkaen monipuolisesti liikuntakeskuksissa, yrityksissä ja senioritaloissa. Intohimoni on tanssituntien ohjaaminen. Pilates on auttanut kehoani toimimaan optimaalisesti, jotta pystyn tekemään fyysistä työtä ja harrastamaan rakastamaani tanssia. Pidän Pilateksen kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta kehoon ja mieleen. Ilosi Pilates-pajalla aloitin ohjaamisen 2016 ja olen viihtynyt tähän päivään saakka.
  Koulutus
  Valmistuin ylioppillaaksi vuonna 2004 ja tein saman vuoden syksyllä liikunnanohjauksen peruskurssin. Valmistuin fysioterapeutti vuonna 2009 PIRAMK:sta ja olen täydentänyt sen jälkeen osaamistani Fitness Pilates-ohjaajakoulutuksessa 2010, Hyvinvointivalmentajakoulutuksessa 2012, FAF Personal Trainer -koulutuksessa 2014, sekä Faskiakoulutus pilatesohjaajille 2017. Olen erikoistunut äitiysfysioterapiaan Terveysliikuntainstituutin Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio-koulutuksessa ja FYSI:n Lantionpohjan toimintahäiriöiden peruskoulutus 2017. Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot ja Äitiysfysioterapian ABC -täydennyskoulutukset 2019.
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajalla ohjaan Pilatesta eri kohderyhmille ja vastaanotan lantionpohjantoimintahäiriöiden- ja äitiysfysioterapiaan asiakkaita ilosi vastaanotolla.
 • Jenni Pärssinen

  Olen luonteeltani rento ja reipas. Pyrin huomioimaan asiakkaan voimavarat niin yksilön kuin ryhmän ohjauksessakin, ja haluan jakaa tietoa kehon hyvinvoinnista.

  Kokemus
  Olen työskennellyt fysioterapeuttina niin lasten, työikäisten kuin ikäihmistenkin kanssa. Viime vuodet ovat menneet ikäihmisten parissa 3. sektorin toimijan työntekijänä, mutta ajatus töistä äitiysfysioterapian parissa on kulkenut mukana omien lasteni saannin jälkeen, ja hakeuduin täydennyskoulutuksiin 2018. Pilatesta olen ohjannut vuodesta 2014, kuten myös soveltavaa Seniori Pilatesta. Ikäihmisten ryhmien ohjaamisesta minulla on useiden vuosien kokemus.
  Koulutus
  Ylioppilaaksi valmistuin vuonna 2005 ja fysioterapeutiksi vuonna 2008 PIRAMK:sta. Olen täydentänyt 2018 osaamistani Terveysliikuntainstituutin PhysioPilates -ohjaajakoulutuksessa ja Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio -koulutuksessa, sekä FYSI:n lantionpohjanfysioterapian peruskoulutuksessa. 2019 Lantiorenkaan ja vatsakapselin faskia ja triggerkäsittely (2 op) ja Äitiysfysioterapian ABC (1op).
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajalla vastaanotan asiakkaita lantionpohjantoimintohäiriöiden ja äitiysfysioterapiaan torstaisin ja ohjaan Pilatesta eri kohderyhmille "vauvasta vaariin" eli Babysta Senioreihin.
 • Aino Palomäki

  Olen luonteeltani valoisa, tunnollinen ja avoin. Ihminen on luotu liikkumaan pysyäkseen hyvinvoivana ja tuen tätä päämäärää mielelläni ilosi vastaanotolla ja pienryhmissä. Itse liikun mielelläni luonnossa, koiriemme ja lastemme kanssa.

  Kokemus
  Aiemmalta ammatiltani olen klinikkaeläintenhoitaja 2010 ja olen toiminut hoitajana eläinlääkäriasemilla. Lähdin toteuttamaan unelmaani uudesta ammatista fysioterapeuttina vuonna 2017 ja olen kehittänyt ammattitaitoani jo opintojeni ohessa täydennyskouluttautumalla PhysioPilates-ohjaajaksi. Olen ohjannut aiemmin ryhmäliikuntaa työväenopistoissa. Lisäksi olen toiminut koirien tottelevaisuuskoulutusohjaajana.
  Koulutus
  Klinikkaeläintenhoitaja 2010 GreenCare-ohjaaja 2019 PhysioPilates-ohjaaja 2019 Naurujoogaohjaaja 2020 Fysioterapeutti TAMK 2020
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajalla ohjaan pienryhmiä ja vastaanotan kaikenikäisiä fysioterapia-asiakkaita.
 • Kaisa Oinonen-Kuusisto

  Olen luonteeltani elämyksiin sukeltava ja pohdiskeluun taipuvainen. Joogatunteja ohjatessani koen haluavani välittää lämmintä ilmapiiriä, jossa itsensä kohtaaminen saisi suotuisan paikan ja ajan.

  Kokemus
  Olen työskennellyt liikunnan ja tanssin puolella vuodesta 2000 lähtien. Ensimmäiset kymmenisen vuotta työskentelin Lontoossa yksityisissä yrityksissä sekä liikuntakeskusketjuissa Lontoon keskustassa. Tanssijakoreografina toimin nykytanssin festivaaleilla Resolution ja Evolution The Place Theatre:ssa vuosina 2000-2005. Tampereella asuessani olen jatkanut ryhmäliikuntaohjaajana Tampereen liikuntakeskuksissa ja yrityksissä liikuttajana näihin päiviin asti. Koreografina olen toiminut lasten teatteriproduktioissa, mm. Tampereen Komediateatterin Pinokkio 2011. Kehomielen tunteja olen ohjannut mm Tampereen kaupungin mielenterveyspalveluiden nuorille. Löysin itse Joogan aikoinaan elämääni voimavaraksi ajalla jolloin etsin rauhoittumista, tasapainoa, luottamusta elämään. Keho on meille lahja, koti jossa asumme koko elämämme, on hyvä löytää sinne lämpöä ja valoa, ihan meitä itseämme varten.
  Koulutus
  Valmistuin ylioppilaaksi 1995, jonka jälkeen muutin Englantiin opiskelemaan tanssia ja elämää. Valmistuin tanssikoreografiksi 1998 Laban Centre, London BA honours in Dance Theatre. Täydensin osaamistani vuosina 2003-2005 ryhmäliikuntaohjaaja-, kuntosaliohjaaja-, FIT Personal Trainer-koulutuksissa. 2016 opiskelin Liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajaksi Eino Roiha Instituuttissa Jyväskylä, ja 2018 Jooga Ohjaajaksi Villa Mandalassa.
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajalla ohjaan Hatha Joogaa maanantaisin ja Yin Joogaa perjantaisin.
 • Heidi Ruoho

  Olen luonteeltani utelias ja tiedonjanoinen, joten haluan säännöllisin väliajoin opetella uusia taitoja ja kehittyä moniosaajana. Hierojan työssäni nautin vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa, sekä jatkuvasta uuden oppimisesta.

  Kokemus
  Olen koulutettu hieroja, sekä urheiluhieroja ja olen täydentänyt osaamistani kipupotilaan toimintakyvyn edistämiseen. Hieronnassa käytän monipuolisesti eri hierontatekniikoita asiakkaan tarpeen mukaan. Klassisen ja urheiluhieronnan tekniikoiden lisäksi olen perehtynyt purentalihasten, triggerpisteiden ja faskioiden käsittelyyn, sekä rangan ja nivelten mobilisointiin. Juureni ovat kuitenkin vahvasti koirapuolella koirahierojana ja eläintenkouluttajana, josta olen sitten ajautunut opiskelemaan ja työskentelemään myös ihmisten pariin. Koirahierojana työskentelen edelleen ja teen kotikäyntejä, mutta koulutuspuoli on jäänyt vähemmälle. Neljän vuoden koirakouluyrittäjyydestä opin paljon ihmisten ohjaamisesta, sekä toiminnan havainnoimisesta ja siitä koen olevan hyötyä myös työssäni hierojana.
  Koulutus
  Valmistuin Eläintenkouluttajaksi 2016 ja koirahieroja 2017. Jatkoin hierojan opintojani ihmisten puolelle ja valmistuin koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi 2018. Vuonna 2019 täydensin osaamistani purentalihastenhieronnan, vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan ja raskaushieronnan osaamisella. Tein myös hierojan erikoisammattitutkinnon niskahartian ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistämisen tutkinnonosan.
  Muuta
  Ilosi vastaanotolla työskentelen hierojana ajanvarauksella lauantaisin ja ohjaan vauvahierontakursseja, ja "parisuhde" -kursseja yhdessä valmentaja Marja Molinin kanssa. Tutustu Kommunikaatiota ja kosketusta -kursseihin ilosi Tapahtumissa.
 • Marja Molin

  Olen luonteeltani eloisa, mutta syvällinen. Rakastan ihmisten kanssa toimimista, mutta tarvitsen myös paljon ilmavaa omaa oloa. Olen taitava kuuntelija ja kannustaja.

  Kokemus
  Olen toiminut luokanopettajana vuodesta 1992. Valmentajana suunnistuksen parissa 2003 alkaen. Suunnistusliiton oto-kouluttajana olen toiminut vuodesta 2008 kouluttaen suunnistusohjaajia ja ykköstason valmentajia. Olen nauttinut näistä kaikista tehtävistä, ollut kutsumusammatissani ja tehnyt töitä intohimolla. Muuten en osaakaan. 2016 alkaen olen toiminut kevytyrittäjänä lifecoaching -valmentajana. Teen yksilö- ja ryhmävalmennuksia. Mielen toiminta on kiinnostanut minua omasta nuoren urheilijan elämästäni alkaen. Silloin jo tutustuin menetelmiin, joita käytän myös tänä päivänä uuden oppimani ohessa valmennuksissani. Oman hyvin vaikean ajan jälkeen, aloin piirtää omia ääriviivojani uudelleen, purkaa vanhoja uskomuksia itsestäni ja poistaa tunkkaista ilmaa sisältäni - ja kiinnostua yhä vahvemmin mielen voimasta. Mielen voima on uskomaton ja sen työstäminen valtavan palkitsevaa. Tästä haluan kertoa sinullekin. Mielen valmentaminen on positiiviseen ja kognitiiviseen psykologiaan sekä ratkaisukeskeisyyteen perustuva tapa toimia. Mielen voimaa voi käyttää kaikkeen elämässä vastaan tulevaan. Se ei liity välttämättä urheiluun.
  Koulutus
  Ylioppilaslakin laitoin päähäni 1983. Sen jälkeen etsin omaa oksaani, olin töissä ja opiskelin Varalan Urheiluopistossa Liikunnanohjauksen peruskurssin 1986. Valmistuin kasvatustieteen maisteriksi 1992. Harrastuspuolella olen opiskellut urheiluvalmennusta ja suoritin Suunnistusvalmentajatutkinnon vuonna 2012. Elämääni mullistava kokemus oli LFC Life Coach -koulutus Valmentamossa 2016.
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajan harjoitustilan aikataulussa onkin juuri mielen mentäviä aukkoja. Aloitan syksyllä 2019 mielen hyvinvointiin ja huoltoon keskittyvillä valmennuksillani ohjaamisen ilosi Pilates-pajalla. Toivottavasti tapaamme siellä!
 • Leila Partanen-Salosto

  Olen utelias ja tiedonjanoinen pohdiskelija, joka on kiinnostunut niin ihmisenä kasvamisesta kuin yhteiskunnallisista ilmiöistä. Olen myös empaattinen ja rauhallinen kuuntelija, joka haluaa auttaa ihmisiä löytämään omat voimavaransa ja hyvinvointinsa lähteet.

  Kokemus
  Olen sosiaalipsykologi, aikuiskouluttaja ja Mindfulness-ohjaaja CFM®. Olen toiminut TAKK:ssa sosiaali- ja terveysalan kouluttajana vuodesta 2014 alkaen, ja sitä ennen mm.työelämän psykososiaalisen hyvinvoinnin asiantuntijana ja sosiaalityöntekijänä. Työhyvinvointi, stressinhallinta ja positiivisenpsykologian voimavaralähtöinen näkökulma ovat olleet erityisiä kiinnostuksen kohteitani ja koulutusteemojani useita vuosia. Olen kokenut omakohtaisesti mindfulnessin eli tietoisen, hyväksyvän läsnäolon mahdollisuudet helpottaa stressiä ja tuoda hyvinvointia elämään jo lähes kymmenen vuoden ajan. Omat kokemukset mindfulnessharjoittelun hyödyistä, lyhyemmät kurssit ja kirjallisuuteen perehtyminen antoivat lopulta sysäyksen kouluttautua Mindfulness-ohjaajaksi (MBSR-ohjelma, mindfulness based stress reduction). Haluan jakaa tätä kokemuksen ja koulutuksen kautta tullutta ymmärrystä siitä, miten voimme löytää lisää läsnäoloa, levollisuutta, keskittymiskykyä ja iloa elämäämme mindfulness-harjoittelun avulla.
  Koulutus
  Olen valmistunut keväällä 2020 Mindfulness -ohjaajaksi CFM® alan suomalaisen pioneerin Leena Pennasen Center for Mindfulness -keskuksen kaksivuotisesta ohjaajakoulutuksesta. Center for Mindfulness tekee tiivistä yhteistyötä kansainvälisesti mindfulness MBSR-menetelmää kehittävien ja tutkivien yliopistojen; Massachusetts Medical Schoolin ja Brownin yliopiston Mindfulness Centerin kanssa. Pohjakoulutukseltani olen sosiaalipsykologi ja sosiaalityöntekijä (YTM) sekä ammatillinen opettaja (AmO). Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen on minulle elämäntapa ja kouluttautumiseni jatkuu Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti -opintojen parissa.
  Muuta
  Olen intohimoinen retkeilijä ja luonnossa liikkuja ja yhtenä tulevaisuuden haaveenani on yhdistää retkeilyharrastukseni ja mindfulnessohjaaminen. Ilosi Pilates-pajalla ohjaan Mindfulness -kursseja ja vastaanotan tulevaisuudessa asiakkaita lyhytterapiaan.
 • Heidi Salonen

  Olen luonteeltani rento ja helposti lähestyttävä. Ohjauksessani asiakas saa palautetta ryhdin parantamiseksi niin hevosen selässä kuin liikuntaryhmissäkin!

  Kokemus
  Hevoset ja yrittäminen ovat elämäntapani. Olen ohjannut ratsastusta vuodesta 2004 ja ratsastusterapiaa vuodesta 2018 alkaen. Valmistuttuani fysioterapeutiksi 2012 olen toiminut fysioterapian ammatinharjoittajana. Ilosi Pilates-pajalla aloitin työt ilosi ensimmäisenä ulkopuolisena ammatinharjoittajana vuonna 2014. Siitä lähtien olen työskennellyt ilosi fysioterapiavastaanotolla ja pienryhmien ohjaajana. Pilates-harjoittelu tukee hyvin myös ratsastusta, ja ratsastajat ovatkin yksi iso kohderyhmä ilosi Pilates-pajan pienliikuntaryhmissä.
  Koulutus
  Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2002 ja ratsastuksenohjaajaksi vuonna 2004. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2012 TAMK:sta, ja olen täydentänyt osaamistani FAF Pilates-ohjaajakoulutuksella vuonna 2014 ja Askel Educationin Spiral Stabilization -ohjaajakoulutuksella vuonna 2017. Valmistuin Ypäjän hevosopistolta ratsastusterapeutiksi vuonna 2017.
  Muuta
  Ohjaan ilosi Pilates-pajalla Pilatesta eri kohderyhmille ja vastaanotan tuki- ja liikuntaelinfysioterapi asiakkaita. Ilosi töiden lisäksi teen ratsastusterapiaa yksityisenä ammatinharjoittajana KELA:n asiakkaille.
 • Päivi Väänänen

  Olen luonteeltani luotettava, aikaansaava ja utelias. Olen aina valmis auttamaan ja huomioin ihmisen yksilönä. Tämä näkyy työskennellessäni mm. siten, että en jätä asioita puolitiehen vaan paneudun mahdollisiin haasteisiin huolellisesti. Pyrin kuuntelemaan ja luomaan helposti lähestyttävän ilmapiirin. Valtava kiinnostus ihmiskehoa ja mieltä kohtaan on pitänyt minut lähellä ihmistä ja perusasioita. Kannustan jokaista pitämään huolta itsestään liikkumalla päivittäin ja syömään terveellisesti, jotta keho ja mieli saisivat tarvittavat ainekset toimiakseen hyvin yhteistyössä. Koen, että jokaisen tulisi löytää hyvää mieltä tuovia asioita arjestaan. Minulla ne ovat koirat, luonto, liikunta ja oma perhe.

  Kokemus
  Urheiluhierontaa olen tehnyt vaihtelevasti siitä lähtien, kun valmistuin vuonna 2004. Tuolloin kiersin yrityksissä ja pidin vastaanottoa kotonani. Sairaanhoitajan työtä olen tehnyt terveysasemalla ja TAYS:n allergiakeskuksessa. Viimevuosina olen perheen ohessa keskittynyt lähinnä opiskeluun, mutta säilyttänyt kosketukseni hierontaan.
  Koulutus
  Olen kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1999. Kuntosaliohjaajaksi valmistuin 2002 ja urheiluhierojaksi 2004. Tuon jälkeen aloitin sairaanhoitajaopinnot Piramkissa ja valmistuin vuonna 2011. Avoimessa yliopistossa olen opiskellut vuodesta 2003 alkaen. Viimeisimpänä liikuntalääketiedettä (nykyinen terveysliikunta). Terveysliikunnasta olen opiskellut perus- ja aineopinnot sekä urheiluravitsemuksen sivuaineopinnot. Aikuiskasvatustieteen opinnot ovat vahvistaneet elinikäisen oppimisen periaatettani. Viimeisimpänä olen perehtynyt lihaskalvojen maailmaan MyFascia- koulutusten avulla alkuvuodesta 2020.
  Muuta
  Ilosi Pilates-pajalla teen urheiluhierontaa ja MyFascia-hoitoja ajanvarauksella maanantaisin klo 9-14