Fysioterapia

Ilosi fysioterapeutit hyvinvointisi ja kuntoutuksesi tukena kohti kehon ja mielen tasapainoa.

Fysioterapia

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, jonka osaamisalaa on liikunta- ja toimintakyky. Ilosi fysioterapeutit vastaanottavat tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen, sekä erikoistuneeseen psykofyysiseen fysioterapiaan, lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan ja äitiysfysioterapiaan. Yksityisvastaanotolle voi tulla myös ilman fysioterapialähetettä.

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysisessä fysioterapiassa ymmärretään että keho ja mieli muodostavat kokonaisuuden, joka on jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Psykofyysisen fysioterapian työskentelymenetelmät tukevat kehontuntemusta ja lisäävät itsetuntemusta, mikä auttaa oman polun löytämisessä elämässä. Terapeutti toimii peilipintana ja turvallisena toisena asiakkaalle. Vuorovaikutuksessa asiakkaan kohtaaminen on keskiössä, ja terapiaa leimaa läsnäolon ja kiireettömyyden ilmapiiri.

Fysioterapia harjoitteet valitaan asiakkaan elämäntilanne ja voimavarat huomioonottaen, ja ne voivat olla esimerkiksi hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, sekä kehontuntemusta edistäviä harjoituksia, kuten raja- ja reviiriharjoituksia. Psykofyysinen fysioterapia on lähestymistapa, joka soveltuu kaikkeen fysioterapeuttiseen työhön, mutta erityisesti, jos kärsit:

 • stressioireista, uupumuksesta, unettomuudesta
 • jännittyneisyydestä, ahdistuneisuudesta, paniikkioireista
 • masennuksesta tai pitkittyneistä kiputiloista
 • psykofyysisen fysioterapian keinoja käytetään myös syömishäiriökuntoutukseen, neuropsykiatriseen kuntoutukseen ja trauman aikauttamien fyysisten oireiden ymmärtämiseen ja hoitamiseen

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Ilosi lantionpohjan fysioterapia on sensitiiviseen kohtaamiseen pohjautuvaa kuntoutusta ja hoitoa. Kun työskentelemme asiakkaan intiimillä alueella, ymmärrämme, että fysioterapia etenee asiakkaan tahdissa, tilanteen mukaisesti yhteisymmärryksessä ja keinot valitaan yhdessä keskustellen.

Ilosi lantionpohjan fysioterapeutit vastaanottavat kaikenikäisiä naisia ja vulvallisia, joilla on:

 • haasteita virtsan, ulosteen ja/tai ilman pidättämisen kanssa
 • kärsivät lantionpohjan laskeumasta, kuten emättimen tai peräsuolen laskeumasta
 • on lantionpohjan, lantion ja/tai lannerangan kiputiloja

Lantionpohjan kunto selviää asiakkaan kertoman lisäksi manuaalisesti käsin tutkimalla ja/tai EMG-laitteella mitaten.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapian kohderyhmää ovat sekä odottavat että synnyttäneet kohdulliset. Vastaanotamme sekä sektion että alatiesynnytyksen kokeineita raskaudesta ja synnytyksestä kuntoutumiseen. Ilosi äitiysfysioterapiassa kuntoutus etenee aina yksilöllisesti ja asiakkaan tahtisesti, hänen elämäntilanteensa ja voimavaransa huomioonottaen.

Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, synnytykseen valmistautumiseen ja synnytyksestä palautumiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, vanhemman ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana, kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen, sekä mahdollisien sektio- tai episiotomia-arpien hoitoon.

Äitiysfysioterapeutti voi auttaa sinua raskausaikana
 • kun haluat tietää, miten voit harrastaa liikuntaa turvallisesti läpi raskauden ja käydä läpi henkilökohtaisesti raskausajan liikunnan sovelluksia
 • kun haluat apua tuki- ja liikuntaelimistön kipujen, kuten liitoskipujen tai lantion seudun kipujen hoidossa, koska ne vaikeuttavat arkea ja estävät sinua liikkumasta
 • kun haluat valmistaa kehoasi ja lantionpohjaasi aktiiviseen synnytykseen
Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiaan kannattaa hakeutua, kun
 • haluat selvittää fysioterapeutin jälkitarkastuksessa, kuinka olet palautunut synnytyksestä?
 • sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi tai keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä ja haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten?
 • selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti tai vatsasi pömpöttää ja epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta?
 • tunnet painetta lantionpohjassasi tai koet, että se painautuu alaspäin? Tai kärsit virtsan, ulosteen tai ilman karkailusta?
 • tunnet kipua kehossasi esimerkiksi kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa?

Fysio personal training

Tarjoamme personal training -palvelua fysioterapia ohjauksella ilosi harjoitustilassa, lähimaastossa tai Kuntokeskus Linjassa asiakkaan toiveet ja tavoite huomioonottaen. Ajanvaraus kuten fysioterapiaan, sähköisen ajanvarauksemme kautta, jonka lisätietoja-osioon pystyt täydentämään huomioitavia asioita.
Ensimmäisellä käynnillä tapaamme ilosi Pilates-pajalla haastattelun, mahdollisen tutkimisen ja lähtötilanteen kartoituksen tiimoilta. Varustaudu pukemalla joustavat vaatteet ja mahdollisesti vesipullo mukaan.