Annukka Tammilehto

Olen luonteeltani herkkä, empaattinen ja iloinen. Innostun uusista asioista sekä arjen pienistä ja suurista iloista. Joogaohjaajana olen lempeä ja kannatteleva, mutta sopivassa määrin myös oppilaita haastava. Pyrkimykseni on auttaa ihmisiä voimaan hyvin; haluan tarjota joogatunneillani mahdollisuuden pysähtyä oman kehon, mielen ja hengityksen äärelle. Uskon siihen, että ihminen on luotu liikkumaan. Joogan lisäksi harrastuksiini kuuluu pilates, kuntosaliharjoittelu ja juoksu. Nautin myös luonnonvesissä uimisesta.

Kokemus
Valmistuin joogaopettajaksi syksyllä 2023. Ohjaajan töitä pääsin aloittamaan koulutukseni aikana erilaisille ryhmille: vedin tunteja alakoulun henkilökunnalle, tanssikoulun oppilaille ja työkavereille. Loppukesästä vedin ilmaisen joogakurssin Ilosilla hyväntekeväisyysidealla. Jooga on ollut osa säännöllinen osa elämääni jo yli 10 vuotta. Oma joogaharjoitukseni on muuttunut ja kasvanut vuosien varrella, siinä missä olen itsekin kasvanut ihmisenä. Jossain vaiheessa harrastin aktiivisesti astangajoogaa. Nykyään sydäntäni lähellä oleva joogasuuntaus on vinyasa flow, jota myös käymäni koulutus edustaa. Joogassa minulle oleellisinta on tutkailla hengitystä ja miten keho liikkuu hengityksen tahtiin. Minulle jooga on paitsi kehon myös mielen huoltoa - pysähtymistä sen äärelle, miten keho ja mieli voivat. Ohjaamani harjoitukset voivat olla lempeämpiä tai dynaamisempia. Joogaopettajana minulle on tärkeää korostaa sitä, että joogatakseen ei tarvitse olla tietynlainen tai osata tiettyjä asanoita; joogaharjoitus on jokaisen henkilökohtainen harjoitus ja jokainen asettuu joogamatolleen omista lähtökohdistaan käsin.
Koulutus
Ylioppilas Tammerkosken lukio, 2014 Yhteiskuntatieteiden maisteri, journalistiikka ja viestintä, Tampereen yliopisto, 2019 Valokuvaaja, Helsinki Design School, 2021 Aalto Flow -joogaopettajakoulutus RYT 200, 2023
Muuta
ilosilla teen sijaisuuksia ja ohjaan omaa Lempeä vinyasa jooga -kurssia. Talvikaudella 2024 ohjaan joogatunteja myös keskiviikkoisin.