Yhteistyö Kirkkoharjun kahvilan yrittäjän kanssa

Ilosi on sopinut yhteistyöstä Kirkkoharjun kahvilan yrittäjän Mari Koposen kanssa ja ilosi ulkotunnit ohjataan tänä vuonna kahvilan läheisyydessä harjulla mahtavissa maisemissa

Ilosi tarjoaa liikunta ja hyvinvointipalveluja sään salliessa ulkona. Viime vuonna koronatilanne näytti sen, että ulkoliikuntatunneille on tarvetta pandemiatilanteessa, mutta Kirkkoharjun kahvilan työmaa esti ulkotuntien toteutuksen näköalapaikalla, ja toteutimme tunnit Pirkkolan omenapuutarhassa. Rakastan Kirkkoharjun polkuja, maisemia ja maastoa, ja olen onnellinen, kun kahvilan yrittäjä Mari Koponen innostui yhteistyömahdollisuudesta. Marilla on kahvilan ympärille paljon hyviä suunnitelmia, ja kahvila löysi oikean yrittäjän harjussa toimimiselle.

Kahvilan yrittäjä Mari Koponen paistattelee auringossa

Ilosi on toteuttanut harjussa Patikointia ja pilatesta -tapahtuman. Joogaopettaja opintojeni myötä haluan tuoda luontoliikuntaan myös joogaa Puisto Pilateksen ja Puisto Boot Campin ohelle. Koen itse luonnon vaikuttavan kehoon ja mieleen rauhoittavasti, ja olevan minulle täydellinen tapa kuormituksen purkuun. Vaikket olisi varsinainen metsässä samoilija, harjun maisemiin kannattaa hakeutua, vaikka kahville ja antaa katseen kiitää horisonttiin. Omat murheet ja ahdistus tuntuvat pienemmiltä, kun näkee kuinka suuri on luonto. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, kuten koronarajoituksiin, mutta omaa asennettaan voi tarkastella, ja ilosi pitää katseen tulevaisuudessa ja mielen toiveikkaana.

Itsentuntemus ja itsensä kuuntelu lähtee pysähtymisestä itsensä äärelle ja olemalla läsnä omassa kehossa ja mielessä. Jooga ja pilatesharjoittelu tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden liikemeditaation keinoin, ja Kirkkoharjun maisema tukee irti arkisista asioista pääsemisessä.

Aloitamme ulkoliikuntatunnit heti sään salliessa, kun maa on kuivunut lumen sulamisesta sen verran, että jumppamaton voi asettaa siihen ja laskeutua hyvillä mielin tekemään myös mattopilates ja -joogaharjoituksia.

Toiveikkain ulkoliikuntaterveisin; Ilona Siitonen, ilosi hyvinvointiyrittäjä, psykofyysinen fysioterapeutti ja liikuntaneuvoja