Vireystilan säätely on hyvinvointiyrittäjälle tuttua

Hyvinvointiyrittäjän jaksaminen lähtee arjen rutiineista

“Ei ole aivan tavanomaista, että hyvinvointialan yritys laajentaa toimintaansa keskellä koronapandemiaa, jolloin ryhmäliikuntasalitkin laittoivat ovet säppiin. Yrittäjä Ilona Siitosen iLosi avasi kuitenkin tammikuussa 2022 toisen harjoitustilan Kangasalan S-marketin viereen.”
Business Kangasala blogissa teksti kokonaisuudessaan
Kirjoittaja Eila Lokka, kuvat Tiia Ennala ja julkaistu 29.4.2022

Keinoja vireystilan laskemiseen tai nostamiseen

“Hyvinvointiyrittäjä Ilona Siitonen kertoo omakohtaisten esimerkkien kautta, millaisia keinoja meillä on käytettävissämme vireystilan säätelyyn. Ilona ammentaa paitsi psykofyysisen fysioterapian viitekehyksestä, mutta ennen kaikkea omista kokemuksistaan ihmisenä, jolla on aistiherkkyyksiä ja ADHD.”
Paikka Auki -hankkeen blogissa teksti kokonaisuudessaan,
Kirjoittanut Ilona Siitonen, kuvat Tiia Ennala ja julkaistu 6.5.2022

ilosi psykofyysinen fysioterapia

Ilosi psykofyysinen fysioterapia on parhaimmillaan vireystilan säätelyn haasteiden äärelle pysähtymistä. Taustalla voi olla jo varhain totutut tavat toimia, elämätilanne, sairaus tai esimerkiksi aistiherkkyydet. Psykofyysisen fysioterapian keinoin kehontuntemus ja itsetuntemus kohenevat. Voimme harjoitella esimerkiksi kuormituksen tunnistamista kehollisesti kosketuksen, liikkeen, asennon, hengityksen tai muiden fyysisten keinojen avulla. Keinot tulevat siinä hetkessä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa eli terapia on hyvin yksilöllistä ja luottamuksellista.

Koen soveltuvani erinomaisesti työhön, koska aistiherkkyyden takia olen herkkä kuin hevonen ja koen kehossani myös asiakkaan tunteet. Tästä syystä olen myös rajannut oman työaikani tarkoin, etten uuvu. Rajat ovatkin yksi tärkeä asia, joiden asettamisessa tuen terapiasuhteen edetessä, minkä vuoksi pidän rajoista myös itse tarkasti kiinni. Se luo turvallisuutta ja luottamusta myös terapiasuhteeseen.

Oma kasvun polkuni jatkuu edelleen ja tähän ikään mennessä olen oppinut, ettei ihmisen kasvu ja kehitys pääty koskaan. Tämä ajatus on minusta erittäin mielenkiintoinen ja antaa toivoa tulevaisuudesta – aina voi oppia lisää! Opimme myös vuorovaikutussuhteissamme, ja minä opin sinulta siinä missä sinä minulta. Olemme tasavertaisia.

Jos itsetuntemuksen kehittyminen tai omien oireiden taustasyyn ymmärtäminen kiinnostaa sinua syvemmin, tule vastaanotolleni ajanvarauksella Kangasalantie 960. –Ilona Siitonen