Vauvahieronta

Vastaanotan vauvahierontaan yksilöllisesti tai pienessä ryhmässä 2-4 vauvaa ilosi Pilates-pajan fysioterapia vastaanottotilassa tai ilosi Pilates-pajan harjoitustilassa tilanteen ja osallistujien määrän mukaan. Yksilöterapiaan tullessa fysioterapiasta voidaan hakea Kela-korvausta 8 € tunnin vastaanottoajasta, mutta yksityiselle fysioterapiavastaanotolle tullessa lähete ei ole välttämätön.

Tunnin aika sisältää esitietojen läpikäymisen, kuten raskauden ja synnytyksen kulun ja vauva arjen pääpiirteissään. Käynnin aikana voidaan katsoa erilaisia asentoja, joilla voidaan helpottaa vauvan oloa ja edistää ilman poistumista suolesta, jos vauva kärsii vatsavaivoista. Hieronnassa seurataan vauvan reaktioita ja edetään niiden mukaan. Vanhempi saa myös mukaansa ilosi Vauvahieronta-ohjeen.

Tavoitteenani on tarjota kokonaisvaltaista fysioterapiaa, jossa sekä vanhempi, että vauva huomioidaan. Vastaanottokäynnillä voidaan keskustella myös vauvan hoivaamiseen liittyvästä ergonomiasta, ja synnytyksestä kuntoutumisesta. Huomioithan aikaa varatessasi, että ilosi fysioterapiavastaanotolla vauvahierontaa toteuttaa äitiysfysioterapeutti Ilona Siitonen. Vauvahieronnassa hoidetaan vauvaa ja vanhempi saa halutessaan harjoitella otteita. Vauvahieronta voi olla myös osana äitiysfysioterapiakäyntiä: Ajanvaraus fysioterapiaan

Vauvahieronnasta yleisesti

Vauvahieronta tukee varhaista vuorovaikutussuhdetta ja on mukavaa yhdessäoloa vauvan kanssa! Hieronta aktivoi vauvan kehitystä, vähentää levottomuutta rentouttamalla ja rauhoittamalla vauvaa. Hieronta helpottaa ruuansulatusta, joten jos vauvasi kipuilee vatsavaivojen kanssa, hieronnasta saattaa olla apua niiden helpottamiseksi. Fysioterapiassa käydään läpi myös joitain liikkeitä ja asentoja, joilla pystyt auttamaan vauvasi vatsan toimintaa.

Vauvahieronnassa vauva on vaippasillaan, kotona voi olla myös ilman vaippaa. Ota käynnille mukaan vauvalle tuttu peitto, pyyhe, sekä muut henkilökohtaiset varusteet, kuten vaihtovaipat ja vaatteet. Hieronta tehdään vauvoille tarkoitetulla öljyllä ja tuoksuttomalla hierontavoiteella. Hierontaan käytetään noin puoli tuntia aikaa, ja ennen ja jälkeen on aikaa keskustella, pukea ja hoitaa vauvaa rauhassa. Tämän takia varataan tunti aikaa jokaiselle fysioterapiakäynnille.

DSC_3382Jos vauvahierontaan haluaa tulla yhtä aikaa ystävänsä ja tämän vauvan kanssa, hieronta-aika varataan samaan tapaan fysioterapian ajanvarauksen kautta 60min käynti, ja lisätietoihin laitetaan “vauvahieronta 2 vauvaa” tms. Fysioterapeutti ohjaa vanhempia vauvansa hieronnassa ja hieroo vauvoja vuorotellen vauvojen tilanteen kartoittamiseksi.

Asiakaspalaute vauvahieronnasta: “Vauva nukkui makeat yöunet hieronnan jälkeen ja heräsi vain kerran syömään. En tiedä onko sen unirytmi nyt muutenkin muuttunut, mutta useat yöt menee vain yhdellä syötöllä. Olen ottanut taas tavaksi hieroa ennen nukkumaan menoa, kun vaihdan yökkärit päälle. Suurimmaksi osaksi vauva jaksaa keskittyä hierontaan, tosin välillä on aika villiä menoa! Päähieronta saa aikaan isot naurut!”

 
Fysioterapia 300c / enintään 60min fysioterapia

65 € / vauva ja vanhempi

á 35 € / 2 vauvaa ja vanhempaa

á 28 € / 3-4 vauvaa ja vanhempaa

Harjoitusterapiaa synnytyksestä kuntoutumiseen Baby Pilates pienliikuntaryhmässä äitiysfysioterapeutin ohjauksessa

20 € / tunti 90 € (á 18 €) / 5x tunti

160 € kurssi, 10 viikkoa/kertaa

Huom! Myös keskiviikon kehonhuoltotunneille klo 11:45 vauvat ovat tervetulleita vanhemman mukaan. Kehonhuollossa keskitytään teeman mukaisesti vanhemman lihashuoltoon. Teemat löydät Kehonhuolto- ja käytännöt Pilates-paja-sivulta. Tuntipaikka tulee varata etukäteen.