Uutta Talvikaudella!


Tervetuloa mukaan lempeään ja hoitavaan joogan alkeet -ryhmään!

Jooga on tuhansia vuosia vanha viisausperinne, jolla on paljon annettavaa meille stressaavaa ja kuormittavaa elämää eläville nykyihmisille. Joogalla on tutkitusti myönteinen vaikutus sekä kehon että mielen hyvinvointiin. Se avaa ja vahvistaa yksipuolisen kuormituksen jumittamaa kehoa. Mieltä jooga tukee rauhoittumaan läsnäolevaan hetkeen tulevaisuuden murehtimisen tai menneisyyden märehtimisen sijaan. Jooga myös tasapainottaa autonomista hermostoa ja vahvistaa palautumista.

Joogaharjoitus tehdään hitaasti ja rauhallisesti hengityksen tahdissa. Voikin ajatella, että hengitys toimii siltana kehon ja mielen välillä. Rauhallinen hengitys viestittää hermostolle, ettei ole mitään hätää. Keho ja mieli tyyntyvät käsi kädessä. Jooga kutsuu päästämään irti suorittamisesta ja hellittämään.

Joogan alkeet -kurssi on suunniteltu aloittelevalle joogan harrastajalle. Mitään ei tarvitse tietää eikä osata. Kurssi sopii kuitenkin myös kokeneemmalle joogille, joka kaipaa rauhallista ja lempeää harjoitusta. Perusasanoiden eli jooga-asentojen lisäksi tunti sisältää loppuhieronnan ja -rentoutuksen.

Ohjaaja ilosilla uusi kasvo, Sinikka Kääriäinen

“Olen persoonaltani rauhallinen, ystävällinen ja elämänmyönteinen. Ohjaamani hathajooga on lempeää ja hoitavaa. Luon saliin turvallisen tunnelman ja ohjaan selkeästi, jolloin voit hengitys hengitykseltä rauhoittua itsesi ja oman harjoituksesi äärelle.”

Sinikka ohjaa Talvikaudella Ilosi Pilates-pajalla joogan alkeisryhmää maanantaisin klo 17:45.
(Muutokset vielä mahdollisia)

Kokemus

Olen koulutukseltani psykologi ja harjoittanut tätä ammattiani jo lähes 20 vuoden ajan. Työssäni psykologina olen ohjannut paljon erilaisia hoidollisia ryhmiä ja ammatinharjoittajana myös meditaatioryhmiä. Jooga on kuulunut elämääni ihan nuoresta asti, mutta en koskaan voinut kuvitella, että itse alkaisin ohjata joogaa toisille; enhän ole koskaan ollut erityisen liikunnallinen ihminen. Koskaan ei kuitenkaan kannata sanoa “ei koskaan”. Joogahan on jotakin paljon enemmän kuin vain ihanaa liikuntaa! Syksyllä 2022 polkuni johti Ananda Sevan koulutukseen ja valmistun joogaopettajaksi keväällä 2024.

Olen ollut pitkään kiinnostunut kehollisuudesta ja psykofyysisestä lähestymistavasta psykologin työssä. Olenkin täydentänyt osaamistani erilaisilla ammatillisilla täydennyskoulutuksilla. Olen opiskellut pitkään myös Reikiä, joka on luontaishoitomuoto sekä henkisen kasvun polku. Tämä on syventänyt ymmärrystäni ja kokemustani ihmisyydestä sekä maailmasta.

Jooga on minulle kokonaisvaltaista itsehoitoa, jossa keho ja mieli linjautuvat nykyhetkeen, ja on mahdollista rauhoittua hengityksen ja oman itsen äärelle. Jooga on yhtaikaa hyvin yksinkertaista ja äärimmäisen syvällistä. Se tukee siirtymistä suorittamisen tilasta olemisen tilaan, jossa voi hellittää. Koska elämämme on usein kiireen ja stressin sävyttämää, tarvitsemme harjoitusta, joka auttaa pysähtymään ja rauhoittumaan sekä tasapainottaa autonomista hermostoa.

Jokainen on tervetullut joogaryhmääni omista lähtökohdistaan. Ilosi -pienryhmässä saat yksilöllistä ohjausta ja pääset kokemaan, miten jooga voi tukea hyvinvointiasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulutus

Psykologi 2005

Hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia) 2013

Funktionaalinen kehotietoisuus ja kehomielen integrointi 2015

Reikin neljä astetta (Reiki Grand Master/Masten Teacher) 2009-2017

Joogaopettaja (RYS 200) 5/2024