Uusi vuosi tuo uutta energiaa, hyvinvointia ja voimaantumista – sinä päätät

Koronavuosi on ollut meille kaikille tavalla tai toisella erilainen ja valitettavan useille raskaalla tavalla. Hyvinvointiyrittäjänä olen käynyt rajojani läpi (taas) ja ylittänyt niitä, ja ollut rehellisesti sanottuna ollut pahoinvoiva yrittäjä. On ollut välttämätöntä kääntyä itsen äärelle rauhoittamaan hermostoa, painaa vagaalistajarrua ja vähentää kaikkea. Ja siitähän pääni ei tykkää, mutta sitä kroppani huutaa! Miksi mielen täytyy olla niin lennokas, täynnä ideoita, joita ei ehdi toteuttaa?

Stressi niin positiivisena kuin negatiivisenakin reaktiona aktivoi elimistössä autonomisen hermoston sympaattista osaa, jolloin parasympaattinen aktivaatio vagushermonstimulaatiolla esimerksi ilosi jooga, pilates ja pILOga-harjoitusten, mindfuness, akupunkio tai muun itselle sopivan keinon avulla. Henkilökohtaisia suosikkejani ovat tietoinen venyttely hengitystä hyödyntäen, metsässä kiireettömästi samoilu koirien kanssa, hieronnassa, Shindossa, psykofyysisessä fysioterapiassa aitiminen ja Neurosonic.

Mieleni toimii niin, että näen tämänkin välttämättömänä kokemuksena, jotta on jälleen mistä ammentaa keinoja ilosi psykofyysisessä fysioterapiassa. Ammattilaisen omat kokemukset ja oma prosessi ihmiseksi kasvamisessa ovat ammattilaisuudessa taustalla, sillä toista voi ohjata vain siihen pisteeseen missä itse on. Omasta loppuunpalamisestani on jo 12-vuotta aikaa, joten olen ehtinyt harjoitella, mutta alttius uupua säilyy ja sen kanssa on oltava hereillä eli säilytettävä kehomieliyhteys hyvänä. Rakkaudesta lajiin, uteliaana ja avoimena se on tavallaan helppoa, mutta myös oma arki tulee ajoittain väliin, varsinkin muutoskohdissa, ja niitähän 2020 on ollut täynnä: talon valmistuminen ja muutto, koronapandemia, täydennyskoulutus ja ilosi suuntaviivojen uudelleen ja uudelleen organisointi ja organisaatiomuutokset…muutaman mainitakseni. Onneksi on paljon syytä olla kiitollinen: olemme pysyneet terveinä, lapset kasvavat ja kehittyvät, koti on mahtava ja kun tästä selvitään, on jälleen lisää keinoja kohdata erilaisia asioita.

Ilosi suurin digiloikka tehtiin 2020, kun videoimme ja editoimme, perustimme YouTube -kanav ja myöhemmin Facebook-liven. Nähtäväksi jää kuinka paljon digiä tulevaisuudessa hyödynnetään. Oma kiinnostus on podcasteissa ja olen huomannut nauttivani median käytöstä työssäni, mutta haluan keskittyä siihen tai läsnäolijoihin – huomion jakaminen kuormittaa.

Omia kuormitustekijöitä on syytä tarkastella, jotta niihin voi vaikuttaa. Minkä jälkeen olo on väsyneempi? Minkä jälkeen voimaantuneempi? Mitä haluat lisää ensi vuodelle? Mitä jätät pois? Ei pelkästään kyllä sanominen riitä vaan on sanottava myös ei. Tyhjästä ajasta ja aikatauluttomuudesta oppii nauttimaan, ja enää en vaihtaisi sitä pois. Se antaa tilaa sanoa kyllä myös spontaaneille hyville jutuille, joille muuten joutuisi sanomaan ei.

Näihin ajatuksiin jätän teidät tänään ja toivotan rauhallista joulun odotusta ja paljon voimavaroja! Olemme iloisia, jos voimme olla osa ensivuottasi, mutta kursseillemme ilmoittautuminen on koronatilanteesta johtuen huomattavasti vähäisempää, ja siedän myös sen, sillä tiedän mistä se johtuu. Ehkä alkuvuodesta tilanne on jo toinen ja saamme lisää ilmoittautumisia Talvikaudelle? Ehkä hiljaiselle sesongille on muu välttämätön syy, miksi meille annetaan enemmän aikaa? Ihmetellään avoimin mielin yhdessä asioita ilosi tunneilla ja vastaanotolla.

Rauhalliseen joulun odotukseen käpertyvä hyvinvointiyrittäjä;

Ilona Siitonen, ilosi