UUDET HARRASTAJAT

Mukaan voi tulla tutustumaan koska vaan kertamaksulla, mutta varaa tuntipaikka pienen ryhmäkoon vuoksi etukäteen puh.044-0210041 (whats app tai tekstiviestikin käy). Kertamaksu on 22 € ja meillä käyvä kaikki liikuntasetelit.

Jos haluat tutustua useampaan ryhmään tai teet vuorotyötä niin sarjakortti voi olla vaihtoehtosi: 5 kertaa on voimassa 10 viikkoa ja tuntipaikat varataan itse ilosi varauskalenterissa. Tuntipaikkoja voi myös jonottaa. Sarjakortin arvo on 95 € (á 19 €).

Edullisin tapa harrastaa meillä on osallistua kurssille. Uusille asiakkaille aloitamme Pilates alkeet kurssin 10.8. maanantaisin klo 16.30-17.30. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa harjoitustaustaa ja aloittamiseen riittää rapakunto eli tule sellaisena kuin olet. Ohjaamme aikalailla kädestä pitäen alkuun tällä viiden kerran lajiin tutustumisella eli ohjaaja kiertää pienryhmässä ja korjaa asiakkaiden asentoa myös manuaalisesti eli käsin korjaamalla. Vaikka harjoitus tapahtuu pienryhmässä, jokainen tekee omaa harjoitustaan ja vähitellen oman hengityksen rytmiin, kun liikkeet alkavat sujua. Pilates etenee rauhallisesti ja fysioterapiaohjauksessa korjaamme liikkeitä, ja meillä liikkeiden laatu on tärkeämpää kuin toistojen määrä.

Pilatesharjoittelu vahvistaa keskustan syviä lihaksia, mutta myös pinnallisempi tukilihaksia, ja tavoitteena on lihastasapainon korjaantuminen, jos syvät lihakset ovat heikommat kuin pinnalliset lihakset (urheilijoilla tyypillistä) tai jos etuketju on kireämpi kuin takaketju (istumatyössä tyypillistä). Pilatesharjoittelulla ryhti paranee ja kehotietoisuus lisääntyy. Tunneillamme ajantaju katoaa, ja asiakkaat sanovatkin usein tunnin jälkeen, että joko tunti meni? Kun keskittyy omaan kehoon ja liikkeeseen tarkasti mieli työskentelee tässä hetkessä omassa kehossa ja vaikutus on samankaltainen kuin ohjatuissa mindfulnessharjoituksissa. Usein tunnin jälkeen olo onkin parempi, vaikka omista krempoistaan saattaa olla entistäkin tietoisempi. Krempat tulevat tutuiksi, jolloin niihin voi alkaa vaikuttamaan!

Juuri eilen asiakkaani jäi tunnin jälkeen juttelemaan ja kertomaan kuinka hän voi nykyään juosta! Synnytysten jälkeen juoksu ei tuntunut enää mahdolliselta, vatsa kramppasi, ei tukenut ja lantionpohja “pullotti” tai virtsaa karkasi. Nyt tilanne on korjaantunut ja jatkamme pilatesharjoittelua kerran viikossa hyvän tilanteen ylläpitämiseksi! Asiakas on tehnyt itse työn, mutta saanut motivointia, kannustusta, ohjasta, korjausta ja neuvontaa joka viikko fysioterapiatunneillamme. Tämä ei ole vain “hän” vaan tämän palautteen olen kuullut useamman kerran, kiitos kuintenkin kun muistatte myös sanoittaa kokemuksiamme meille – se tekee työstämme merkityksellisen tuntuinta.

Pilates alkeet kurssista löydät lisätietoja etusivun tapahtumista tai Pilates & Jooga -sivulta, jossa on myös käytäntömme ja varauskalenterin käytöstä ohje. Tunneillemme saa ottaa mukaan oman maton tai lainata ilosi Pilates-pajan mattoa, mutta valitettavasti emme pese niitä erikseen jokaiselle asiakkaalle, joten mukaan on hyvä ottaa pyyhe ainakin kasvojen alle suojaksi päinmakuulla tehtävissä liikkeissä. Tunneillamme harjoitellaan sukat jalassa tai puhtain jaloin. Ilosi Pilates-pajalla on myynnissä Sashi pilates- ja joogasukkia, joissa on jarrupohja. Lisätietoja palveluistamme asiakaspalvelu@ilosi.fi tai 044-0210041 / Ilona Siitonen, ilosi yrittäjä

Ilona Siitonen yrittäjänä jo vuodesta 2005, ilosi yrittäjänä vuodesta 2013. Ilosi osti Pilates-pajan liikehuoneiston 1.8.2013 ja Ilonan vanhimmat asiakkaat Kangasalla ovat harjoitelleet Pilatesta Ilonan ohjauksessa jo Energanzalla 1.8.2011. Juhlimme 10-vuotista pilatestaivalta 2021, kiitos Mari, Petra, Eveliina “Evis”, Ulla… <3

Aurinkoista kesän jatkoa! Ystävällisin terveisin; Ilona Siitonen, ilosi yrittäjä (kuvassa)