Uudet harrastajat 2020

Olemme ajatelleet teitä, hyvät uudet harrastajat, ja aloitamme matalan kynnyksen ryhmän Pilates alkeita ja Jooga alkeita tammikuussa 5 kerran kursseina, jonka aikana jo ehkä selviää, onko tämä minun lajini. Tunneille seuraa jatkoa, jos kysyntää riittää.

No kumpi sitten on minun juttuni?

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka parantaa ryhtiä, lihaskuntoa, hengitystapaa ja liikkuvuutta. Kurssin ohjaajana toimii kokenut ammattilainen, joka on koulutettu fysioterapeutti ja pilatesohjaaja, Krista Manninen. Krista on ollut ilosi tiimissä vuodesta 2016 ja toivottavasti viihtyy eläkkeelle asti! Yhteynen historiamme juontaa vuodesta 2005 liikuntakeskus Leidistä, ja olen iloinen saadessani työllistää pitkäaikaista kollegaani. Lisää Pilates-menetelmästä voit lukea Pilates-paja -sivulta, josta löytyvät myös kurssin tiedot ja käytäntömme.

Jooga on psykofyysinen menetelmä, jossa liikeharjoittelun avulla pyritään yhteyteen itsen kanssa kehoa kuunnelle. Tässä mielessä jooga ja pilates eivät vielä eroa juurikaan toisistaan, mutta joogaharjoitteet vahvistavat monipuolisemmin myös alaraajoja, harjoitus tapahtuu useammin pystyasennossa ja on harjoitteiltaan liikkuvuuspainotteisempi kuin Pilates. Yliliikkuvalle harrastajalle suosittelisin Pilatesta ja kankealle joogaa. Myös joogassa liikkeet tehdään hengityksen tahtiin. Jooga alkeisiin saa tulla ilman aiempaa kokemusta joogasta, ja aloittamiseen riittää rapakunto.

Joogaohjaajamme Kaisa Oinonen-Kuusisto on pitkäaikainen ystäväni liikuntakeskusajoilta 2004 tms ja tuli ilosi tiimiin 2018 joogaohjaajakoulutuksen käytyään. Kaisan juuret ovat tanssi taiteen ja liikunnanohjauksen puolella pitkälti yli toistakymmentä vuotta, ja asiakkaat ovat kiitelleet hänen upeita tunnelmallisia tuntejaan ja äänenkäyttöään erityisen paljon. Kaisan kanssa meillä on yhteistä nimenomaan se, että tunnelma ja “fiilis” on hyvin tärkeää.

Jos et vielä osaa päättää, voit tulla mukaan ja käyttää varauskalenterissamme toimivaa poissaolojen korvauskäytäntöä: kun olet jollain kurssilla tai harjoittelet sarjakortilla, voit vaihtaa tuntipaikkaa varauskalenterissa vaikka joka viikko. Lisätietoja tästäkin löytyy Pilates-paja sivulla ja vastaan asiakaspalvelu@ilosi.fi sähköpostiin parheiten tiistaisin ja torstaisin, ja jos on kiireellisemmin asiaa, niin puhelimella tavoittaa viesteillä 044-0210041 (ääni, teksti tai whats app) parhaiten. Soitan takaisin, kun en ole kiinni asiakastyössä.

Tunnelmallista joulun odotusta ja upeaa uutta vuotta kaikille!

ilosi, Ilona Siitonen

Ilona Siitonen

ilosi yrittäjä, fysioterapeutti, liikuntaneuvoja

Ps. Huomasithan Uuden Vuoden valmennuksen? Mitä uusi tuleva vuosi tuokaan tullessaan?