Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja kiputiloja aiheuttavat mm. stressi, fyysinen passiivisuus, liiallinen tai yksipuolinen kuormitus, huono ergonomia nukkuessa, töissä ja vapaa-ajalla, sekä tapaturmat ja leikkaukset. Keho voi oireilla monella eri tavalla, kuten särkyjen, kipujen, uupumuksen ja huonon unen muodossa. Vaivat ovat yleisiä, ja useimmiten niitä voidaan helpottaa fysioterapian keinoin.

Ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne ja vaiva, joka sisältää alkuhaastattelun ja fysioterapeuttisen tutkimisen. Pyrimme aloittamaan vaivan hoitamisen jo ensimmäisen käynnin yhteydessä, jotta asiakkaan olo helpottuisi. Varaa ensimmäiseen fysioterapiakäyntiisi aikaa 75min.

Ilosi fysioterapia voi sisältää ohjausta, neuvontaa, yksilöllistä harjoitusterapiaa, nivelten, hermokudoksen, lihasten ja faskian mobilisointia, fysikaalisia hoitoja (kylmä- ja lämpöhoito) sekä kinesioteippausta. Tyypillisesti fysioterapiakäynti sisältää yhdistelmän eri menetelmiä.

Tutkimusnäyttöä löytyy parhaiten harjoitusterapiasta eli vanha sanonta “liike on lääke” pitää paikkansa. Fysioterapiassa katsomme ryhtiä, kehonkäyttöä, harjoitteiden oikeat liikeradat, lihasten aktivoitumisjärjestystä, jäniittyneisyyttä vs rentoutta ja niin edelleen. Lisätietoja fysioterapiasta saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme.