Terveisiä Espanjasta!

Aurinkoinen tervehdys Manilvasta!

Olimme tänään ystävien ja perheen kanssa patikoimassa Manilvassa, joka on muodostunut vuosien saatossa lempi reitikseni jo vuonna 2009, kun ensimmäisen kerran retkeilin koiriemme ja asiakkaiden kanssa kohteessa. Työskentelin Fuengirolassa liikunnanohjaajana keväät 2009 ja 2011, ja siitä lähtien olemme mieheni kanssa harrastaneet Espanjassa patikointia yhdessä, erikseen, koirien, lasten, ystävien ja asiakkaiden kanssa. Ensi vuonna otamme jälleen mukaamme koko klaanin, joten halutessasi voit olla yksi ilosi kokemusrikkaalle Pilates- ja patikointimatkalle osallistuvista retkeilijöistä.

Manilvan patikointi on siitä mahtava, että se nousee ensin kanjonia pitkin ylös tuulipuistoon, josta on aivan mahtavat näkymät Välimerelle ja alas kylään. Tuulipuiston jälkeen laskeudutaan osittain hiekkatietä, osittain kivikkoista (kuivaa) joen pohjaa ja välillä ollaan metsäpolulla. Maisemat ovat valtavan upeat, ja vaikka korkeuseroa on, emme ole koskaan juosseet reittiä läpi sellaista vauhtia, etteikö maisemista ehtisi nauttia! Etenemme hitaimman mukaan, ja tänään se oli ensi kuussa 2-vuotta täyttävä tyttäremme Sofia, joka halusi välillä kantorinkan kyytiin ja välillä kävellä itse. Etukäteen mietimme, että mitenköhän patikointi kahden lapsen kanssa sujuu, mutta esikoisemme oli hyvin motivoituna yllättävänkin reipas kävelemään (kiipeilemään, juoksemaan ja hyppimään), ja sopivasti tauottamalla kaikki jaksoivat reitin hyvin!

Reilun 10 km patikointireittiin meni tänään korkeuserosta, lämmöstä ja tauoista johtuen lähes 5 tuntia, jonka jälkeen uimme luonnossa olevassa roomalaisessa “kylpylässä”, joka on pikemminkin roomalaisten aikoinaan rakentama luola-katos kuin kylpylä nykyaikaisessa mielessä. Lapset ilakoivat lähteestä lähtevässä purossa, jossa taaperokin kahlaili innoissaan, vaikkei ollut edes päiväunia malttanut nukkua retken aikana kantorinkassa, kun ihmeteltävää riitti niin lapsille kuin aikuisillekin!

Manilva on siitä ihana retkikohde, että reitti on rehevä ja kukkiva myös kesällä, vaikka heinät ovatkin jo kuivuneet kevään jäljiltä. Moni kohde Espanjassa on tähän vuoden aikaan jo aika kuivaa, mutta onneksi innokkaita puutarhanhoitajia riittää matkailijoiden ja paikallisten iloksi!


Kesäkuussa 2019 teemme tämän matkan yhdessä asiakkaiden kanssa, ja patikointipäivän jälkeen menemme yhdessä syömään läheiseen ravintolaan tai matkan varrella. Kokemuksesta oppineena Espanjassa yrittäjät ja ravintolat vaihtuvat tiheään, ja suosikki paikkamme olikin tänään kiinni, vaikka kylpijöitä lähteellä riitti! Muita patikoijia ei tullut vastaamme kuin yksi suomalaispari vauvan kanssa.

Ilosi matka sisältää opastuksen lisäksi kyydin kohteeseen ja takaisin hotellille. Ravintola päivällinen on vapaavalintainen ja omakustanteinen. Toistaiseksi koko retkikunta on osallistunut ruokailuihin ilomielin, ja usein eväistä huolimatta kylpemisen jälkeen onkin jo kiljuva nälkä!


Lämpimiä terveisiä kaikille asiakkaillemme Suomessa ja täällä Espanjassa – kokemukset vasta tekevät meistä rikkaan!

Terveisin, Ilona Siitonen & perhe


Hoitovapaasta huolimatta on ajoittain lipsahtanut vähän töiden puolelle, kun pyydettiin yksityistunti Pilatesta, ja mikä sitä on näissä maisemissa ohjata villan terassilla uima-altaan kimmeltäessä auringossa! Nyt on iloa ja valoa ladattu koko syys-talveksi jakaa tunneilla ilosi Pilates-pajalla Kangasalla. Tunti oli minulle ennestään tuntemattoman asiakkaan mielestä “yllättävän hyvä” ja ilmeisesti myös muu seurue oli samaa mieltä, koska sain kutsun tulla ensi keskiviikkona uudestaan! Keväällä 2011 nautin näistä hetkistä työpäivissäni eniten ja soitin työmatkalla autossa Juanesta. Hyvää Juhannusta ja San Juania kaikille – puolen vuoden päästä päivä alkaa jälleen pidentyä!