Terveisiä Espanjasta!

Hola, buenos días!

Ilosi Pilates- ja patikointimatka Espanjan Aurinkorannikolla sujui useista muuttujista huolimatta erinomaisesti, sillä matkan tekevät ihmiset, heidän asenteensa ja ryhmähenkensä. Ilosi tarjosi “eväät” ja Espanjan upea luonto puitteet tähän uskomattomaan seikkailuun!

Patikoimassa Manilvassa maanantaina 3.6.2019.

Mukana matkalla oli 11 aikuista ja 6 lasta, joten sovimme kahteen tila-autoon siirtymisissä yöpymiskohteestamme Fuengirolasta Manilvaan, Antequeraan, El Chorroon ja Gibraltarille. Asiakkaat valitsivat itse budjettiinsa parhaiten sopivan majoituksensa parin kilometrin säteeltä Sohailin linnasta, jonka edustalla rannalla harjoittelimme Pilatesta tai vaihtoehtoisesti huolsimme kehoa venytellen ja rullaten, tarpeen mukaan.

Taustalla Gibraltar “The Rock”. Edessä muutama matkalle osallistunut asiakas ja meidän käytössämme ollut toinen tila-auto, jota pääsin ajamaan pitkin kapeita kujia, vuoristoteitä ja taskuparkkeeraamaan päivän päätteeksi Fuengirolan keskustassa vuokra-asuntomme pihalla.
Tomi aloitti kesälomansa päivätyöstään ilosi töillä kuljettajana ja patikointien ohjaajana Espanjan Aurinkorannikolla. Salakuva Tomista Gibraltarin huikeissa maisemissa lähes 700m korkeudessa. Tavallisesti Tomi vastaa ilosi Pilates-pajan pienliikuntatuntien varausjärjestelmästä ja on ns. mies koodin takana. Tomi on myös remontoinut ilosi liiketilan 2013 ja auttaa vaimokultaa milloin missäkin asiassa. Vietimme 10-vuotis hääpäiväämme 6.6.2019 Espanjalaisen illan merkeissä ja kerroin asiakkaillemmekin, että kauneita mitä Tomi on minulle sanonut yhteisen elämämme aikana on, että “tuon elämän hänen ympärilleen”.

Haimme puolisoni Tomin kanssa asiakkaat lentokentältä ja kuljetimme hotellille samalla ympäristöä esitellen. Olemme viettäneet aikaa Fuengirolan seudulla noin kuukauden vuosittain jo toistakymmentävuotta. Tykkäämme patikoida vuoristoisissa maisemissa luontoa ihmetellen, ja tyttäremme ovat päässeet mukaan heti pienestä pitäen kantorepussa, sitten rinkassa ja nyt neljävuotias esikoisemme patikoi jo pidempiäkin matkoja itse. Tylsät osuudet joutuu yleensä kantamaan jälkipolvea, joten reitti on suunnitelta riittävän kiinnostavaksi! Nyt mukana oli vaihtelevasti 4-6 lasta, ja pystyimme antamaan vaihtoehtoja reitin suhteen. Viikon päätteeksi valtasimme Gibraltarin, ja väsyneimmät ja suurin osa lapsista meni kaapelihissillä yhteen tai molempiin suuntiin. Itselle askeleita ensimmäisen viikon aikana kertyi yli 100 000, mikä tuntui hyvältä loman alkuun! Nyt on kiva loikoilla rannalla ja uima-altaalla, ja huoltaa kehoa piikkimatolla ja venytellen “laiskan venytytyksiä”, kuten useat tietävät minun tekevän iltaisin kirjaa lukiessani.

Aamuharjoitus katseet merelle luotuina. Osa halusi harjoitella katoksen varjossa ja osa auringon paahteessa nauttien lämmöstä.

Kaikki eivät halua kuviaan julkisesti nettiin, joten laitan muutaman kuvan fiiliksestä, ja hetkistä, ja asiakkaista joilta sain luvan kuvien julkaisemiseksi. Kiitos kaikille matkalle osallistuneille, teitte siitä kyllä ikimuistoisen! Minulle nämä ovat niitä elämän kohokohtia, kun saan laittaa itseni likoon fyysisesti ja viettää aikaa tutustuen erilaisten ihmisten tapaan olla ja elää. Aktiviteettien lisäksi tämän vuoden porukka ei ehtinyt somettaa vaan koko jengi lähti mukaan yhteisille lounaille ja illallisille omakustanteisesti, ja lentäviä lauseita riitti. Mahtava reissu! Jatkan vielä kohteessa loppukuun oman perheen kesken lomaillen, mutta minut tavoittaa tutusta numerosta tarvittaessa.

Asiakkaat antoivat minulle kukkapannan ja hupiaurinkolasit, skumppapullon eväineen ja pandasukkia lahjaksi viimeisellä Pilates-tunnilla rannalla. Olen kiitollinen saamastani huomionosoituksesta huomaavaisilta ihmisiltä.

Aurinkoisin terveisin espanjan kirjeenvaihtajamme Ilona Siitonen 😉 Lisää terveisiä lähiaikoina, kun sulattelen kokemaamme…