“Pilates on minulle liian rauhallista”

“Pilates on minulle liian rauhallista”

“Noin kymmenen vuotta sitten pilates valitsi minut, eikä toisin päin. Olin tehnyt jo pitkään töitä ryhmäliikuntaohjaajana ja olin juuri valmistunut fysioterapeutiksi. Sattumalta useammassa paikassa samaan aikaan aukesi tarve pilatesohjaajalle. Myönnän, että puhtaasti työllistymissyistä kouluttauduin ja paneuduin pilatekseen. Muistan aluksi naureskelleeni, miten olen liian räväkkä, rauhaton ja vauhdikas pilates-ohjukseksi. Muutaman kollegankin kanssa hymähtelimme, että “ihmeiden aika ei ole ohi, jos Krista ohjaa pilatesta”.  Mutta nopeasti huomasin, kuinka väärässä olinkaan ollut. Ennen ohjaamisen aloittamista paneuduin itse harjoittelemaan ahkerasti pilatesta ja sain mahdollisuuden huomata lyhyessä ajassa, mitä Joseph Pilateksen lausahdus “ensimmäisen kerran jälkeen tunnet eron, 10 kerran jälkeen huomaat eron ja 30 kerran jälkeen koko kehosi on kuin uudistunut”, tarkoittaa.

Itselle merkittävintä oli pysähtyä hengittämään tietoisesti. Kun sain sen taiasta kiinni, ongelma oman vilkkauden, rauhattomuuden tai karkailevien ajatusten suhteen katosi. Hengityksellä sain nopeasti itseni kiinni hetkeen ja harjoitukseen. Ennen nopeatempoista ja hikistä liikuntaa rakastanut minä, saikin otteen myös keskittyneen ja rauhallisen tekemisen ihanuudesta. Nopeasti huomasin myös, että stressaantuneina ja kiireisinä hetkinä aloin kaivata pilates-matolle, koska tiesin helpotuksen olevan lähellä. 

Mitä tulee koko kehon uudistumiseen, sain nopeasti myös tukea tuki ja liikuntaelimistön kunnossapitoon. Aiemmin olin treenannut hyvin aerobisesti ja lihaskuntotunnit olivat olleet vauhdikkaita musiikin tahtiin tehtyjä treenejä. Rakastan niitä edelleen, mutta oli erittäin tärkeää saada rinnalle laji, jossa opin liikkeen hallintaa, opin vahvistamaan keskivartalon syvää tukea oikein ja lisäksi pilateksen liikkuvuusharjoitteet palvelivat kehoni kireyksiä täydellisesti.

Nykyään kun kuulen jonkun epäilevän pilateksen sopivuutta itselle, koitan houkutella kokeilemaan muutaman kerran avoimin mielin. Joskus se minkä ajattelee olevan itselle hankalaa tai liian rauhallista, saattaakin olla juuri sitä mitä keho ja mieli kaipaa.” -Krista

Krista Manninen on ilosilla pisimpään työskennellyt ammatinharjoittaja, ystäväni ja työkaverini jo aiemmista työpaikoista. Krista tuli taloon, kun jäin äitiyslomalle toisesta lapsestamme 2016 ja toivottavasti viihtyy pitkään! Krista on erikoistunut lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen, äitiysfysioterapiaan ja omaa pitkän osaamisen liikunnanohjauksen parissa, jota ohjaa yksilöille ja pienryhmille ilosi Pilates-pajalla. -Ilona