Päivi Väänänen

Olen luonteeltani rauhallinen ja hoitotilanteessa pyrin luomaan helpostilähestyttävän ja avoimen ilmapiirin. Keskustelen mielelläni asioista, mutta tykkään myös olla omissa ajatuksissani hiljaa ja seurailla taustalla. Minuun uppoaa parhaiten eläinhuumori, jota saankin kokea perheen yhteisen hevosen sekä kahden villakoiramme kautta jokaisena päivänä.

Kokemus
Työurani olen luonut omannäköisekseni viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Vuodesta 2000 alkaen työskentelin kuntosaliohjaajana muutamien vuosien ajan. Tämän jälkeen lähdin opiskelemaan urheiluhierojaksi ja valmistuin vuonna 2004. Olen lisäkouluttautunut lihaskalvo- eli fasciahoitoihin Myfascia- konseptin mukaisesti. Viimeisimpänä olen perehtynyt jännevammojen hoitoon ja hoitotulokset ovat olleet erinomaisia! Viimevuosina monet etätyöläiset ovat saaneet helpotusta niska-hartiaseudun kiputiloihin käsittelyistäni. Myös asiakkaideni alaselän ja jalkojen eriasteiset ongelmat ja kivut ovat lievittyneet hyvällä menestyksellä, sillä käsitellessäni otteeni on tutkiva ja pyrin löytämään ongelmakohdat laajasti koko kehon huomioiden. Oman liikuntataustani vuoksi ymmärrän eritoten ratsastajien, kestävyysurheilijoiden sekä palloilijoiden ongelma- alueet sekä lajien tuomat haasteet. Useiden vuosien ajan olen opiskellut Itä-Suomen avoimessa yliopistossa terveystieteitä pääaineenani terveysliikunta sekä urheiluravitsemus. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi mukaanlukien sopiva määrä liikuntaa, terveellinen ruokavalio ja optimaalinen ravitsemustila onkin hoitotyötä tehdessäni tärkeää ja pyrin ottamaan sen huomioon hoidoissani. Tarjoankin henkilökohtaisesti juuri sinun tarpeistasi lähtevää ravintovalmennusta yksilöohjauksena! Hieronta ja ravintovalmennustyön ohessa teen sairaanhoitajan työtä. Valmistuin perioperatiiviseksi sairaanhoitajaksi v. 2010. Leikkaussali- ja anestesiatyö ei kuitenkaan vetänyt minua puoleensa ja hakeuduin vastaanottotyöhön. Sairaanhoitajan työtä teen kansansairauksien kuten sydän- ja verisuonitautien, tuki- ja liikuntaelinsairauksien, diabeteksen sekä mielenterveyshäiriöiden parissa perusterveydenhuollossa. Otan vastaan myös päivystyspotilaita ja teen hoidontarpeen arviota. Erikoissairaanhoidon puolella olen työskennellyt allergioiden ja ihosairauksien parissa. Mottonani on mielen ja kehon tasapainon sekä sopivan kuormituksen löytäminen kullekin henkilökohtaisten voimavarojen rajoissa.
Koulutus
Ylioppilas v.2000 Kuntosaliohjaaja 2021 Urheiluhieroja 2004 Äidiksi v, 2007,2009,2013 Sairaanhoitaja v.2010 Terveystieteiden opintoja (124op.) Pääaineena terveysliikunta ja urheiluravitsemus useiden vuosien ajan. Aikuiskasvatustieteen perusopinnot MyFascia koulutuksia peruskoulutusten lisäksi mm. lihastestauksesta ja jännevammojen hoidosta.
Muuta
Ilosi vastaanotolla otan vastaan keskiviikkoisin ja torstaisin virka-aikana.