Malla Helenius

Olen perusolemukseltani lempeä ja rauhallinen. Työssäni keskeistä on kuunteleminen - niin käsillä, korvilla kuin hetkeen pysähtyen. Tarkoituksenani on auttaa hellittämään kehon kivuista ja elämisen paineesta lempeän ja tuntuvan hieronnan sekä fysioterapian avulla. Annan mieluusti vinkkejä, miten voit edistää omaa hyvinvointiasi.

Kokemus
Valmistuin fysioterapeutiksi v.1986 - tuolloin vielä lääkintävoimistelijan nimikkeellä. Työskenneltyäni fysioterapeuttina kymmenisen vuotta minulle tuli tarve laajentaa osaamistani. Tätä alkoi vaihe, jossa opiskelin monia menetelmiä: mm. Shiatsua, Shindoa ja Kalevalaista jäsenkorjausta. Yhdistin uusia taitoja aiempiin. Näin syntyi oma, kokonaisvaltainen tapa tehdä hoitotyötä. Muutin v.2001 perheeni kanssa Lappiin. Siellä asuessani työnkuvani laajentui: hoitotyön lisäksi ohjasin omia sekä kansalaisopiston ryhmiä sekä toimin tuntiopettajana Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. 2000-luvulta lähtien itsetuntemus- ja tietoisuustaitoihin syventyminen on vaikuttanut elämääni, myös työelämääni. Kehollisista menetelmistä inspiraation lähteinä ovat olleet Aleksander-tekniikka ja ChiKung. Ne ovat auttaneet ymmärtämään kokonaisvaltaisen liikkeen tärkeyden. Siten olen havainnoinut, tutkinut ja ohjannut yli 15 vuoden ajan arjen perustoimintoja - kuten istumista, seisomista, kantamista ja kävelemistä. On ollut ilahduttavaa huomata, että epäedullisia toimintatapoja muuttamalla on monenlaisia vaikutuksia: kivut hellittävät, toimiminen ja liikkuminen tulevat vaivattomaksi, yhteys omaan kehoon ja olemiseen paranee. Erityisen ilahduttavaa on se, että pienet muutokset riittävät aikaansaamaa merkittäviä muutoksia.
Koulutus
Ylioppilas v.1982 Fysioterapeutti v.1986 Äitiyden elämänkoulu (Pojat syntyivät v.1988 ja v.1997) v.1996-1999 täydentävien hoitomuotojen opiskeleminen 2000-luvulta lähtien tietoisuustaitoihin syventyminen v.2008 lähtien tietoiseen liikkeeseen ja kehon käyttöön syventyminen
Muuta
Otan vastaan fysioterapia- ja hieronta-asiakkaita ilosi Studiolla; Kangasalantie 960.