Leila Partanen-Salosto

Olen utelias ja tiedonjanoinen pohdiskelija, joka on kiinnostunut niin ihmisenä kasvamisesta kuin yhteiskunnallisista ilmiöistä. Olen myös empaattinen ja rauhallinen kuuntelija, joka haluaa auttaa ihmisiä löytämään omat voimavaransa ja hyvinvointinsa lähteet.

Kokemus
Olen sosiaalipsykologi, aikuiskouluttaja ja Mindfulness-ohjaaja CFM®. Olen toiminut TAKK:ssa sosiaali- ja terveysalan kouluttajana vuodesta 2014 alkaen, ja sitä ennen mm.työelämän psykososiaalisen hyvinvoinnin asiantuntijana ja sosiaalityöntekijänä. Työhyvinvointi, stressinhallinta ja positiivisenpsykologian voimavaralähtöinen näkökulma ovat olleet erityisiä kiinnostuksen kohteitani ja koulutusteemojani useita vuosia. Olen kokenut omakohtaisesti mindfulnessin eli tietoisen, hyväksyvän läsnäolon mahdollisuudet helpottaa stressiä ja tuoda hyvinvointia elämään jo lähes kymmenen vuoden ajan. Omat kokemukset mindfulnessharjoittelun hyödyistä, lyhyemmät kurssit ja kirjallisuuteen perehtyminen antoivat lopulta sysäyksen kouluttautua Mindfulness-ohjaajaksi (MBSR-ohjelma, mindfulness based stress reduction). Haluan jakaa tätä kokemuksen ja koulutuksen kautta tullutta ymmärrystä siitä, miten voimme löytää lisää läsnäoloa, levollisuutta, keskittymiskykyä ja iloa elämäämme mindfulness-harjoittelun avulla.
Koulutus
Olen valmistunut keväällä 2020 Mindfulness -ohjaajaksi CFM® alan suomalaisen pioneerin Leena Pennasen Center for Mindfulness -keskuksen kaksivuotisesta ohjaajakoulutuksesta. Center for Mindfulness tekee tiivistä yhteistyötä kansainvälisesti mindfulness MBSR-menetelmää kehittävien ja tutkivien yliopistojen; Massachusetts Medical Schoolin ja Brownin yliopiston Mindfulness Centerin kanssa. Pohjakoulutukseltani olen sosiaalipsykologi ja sosiaalityöntekijä (YTM) sekä ammatillinen opettaja (AmO). Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen on minulle elämäntapa ja kouluttautumiseni jatkuu Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti -opintojen parissa.
Muuta
Olen intohimoinen retkeilijä ja luonnossa liikkuja ja yhtenä tulevaisuuden haaveenani on yhdistää retkeilyharrastukseni ja mindfulnessohjaaminen. Ilosi Pilates-pajalla ohjaan Mindfulness -kursseja ja vastaanotan tulevaisuudessa asiakkaita lyhytterapiaan.