Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Ilosi fysioterapeutit Ilona Siitonen, Krista Manninen ja Jenni Pärssinen ovat erikoistuneet lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan. Yksityisvastaanotolla käy odottavia ja synnyttäneitä naisia, työikäisiä ja ikääntyneitä, tapaturman tai leikkauksen jälkeistä kuntoutusta kaipaavia, alaselkäkipuisia, virtsan- ja/tai ulosteenpidätyskyvyn kanssa kamppailevia.

Usein fysioterapia sisältää ohjausta ja neuvontaa, selkärangan ja lantion keskiasennon opettelua, harjoitusterapiaa, manuaalista käsittelyä, sekä tarpeen mukaan fysikaalisia hoitoja. Käytämme soveltaen Pilates-menetelmän mukaisia harjoitusliikkeitä yksilöllisesti ohjaten.

Manuaalisessa terapiassa käytämme usein lämpöhoitoa rentouttamaan, jonka jälkeen mobilisoimme lantion alueen nikamia, niveliä, lihaksia ja faskioita tarpeen mukaan. Alaselän- ja lantionalueen kiputilojen tyypillisiä oireita ovat säteilyoireet pakaroihin ja alaraajoihin.

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä:

  • virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyviä ongelmia
  • emättimen laskeumia
  • lantionpohjan kiputiloja
  • alaselän ja lantion alueen kiputiloja

Keskivartalon ryhti ja tuki ovat riippuvaisia lantionpohjan lihaksiston kunnosta. Lantionpohjan kuntouttamisesta hyötyvät kaikki ikään katsomatta; virtsankarkailu ei kerro iästä vaan lantionpohjanlihasten kunnosta!

Meillä on tarvittavat laitteet lantionpohjan kunnon EMG-mittaukseen, elektroterapiaan ja biopalauteharjoitteluun ja kauttamme saa hankittua tarvittavat välineet kotiharjoittelua varten.

Ajanvaraus lantionpohjan fysioterapiaan sähköisesti tai 044-0210041 (jätä soittopyyntö, viesti). Lantionpohjanfysioterapiaan varataan 60min aikaa ja sen arvo on 74 €. Yksityisvastaanotolle voi tulla ilman lähetettä. Vastaanotamme vain naisia lantionpohjan fysioterapiaan oman osaamisemme puitteissa.

Lisätietoja lantionpohjan fysioterapiasta Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit.