Joogaohjaajamme Kaisan mietteitä joogasta

“Jooga heijastaa kulttuuria, jossa sitä harjoitetaan. Mielestäni on hyvä ja terveellistä että tämä sallitaan. On tärkeää ymmärtää sen historia, mutta yhtä tärkeänä koen sen, että jooga saa mukautua ja kehittyä ajan saatossa. Länsimainen lääketiede, ylipäätään tiede ja maailmankuvamme kehittyy ja muuttuu – ja niin muuttuu myös ihminen, kulttuuri, elinympäristö ja sen vaatimukset. Koen tärkeäksi, että joogankin harjoitteena annetaan joustaa harjoittajansa mukaan. Näin me löydämme joogan uudestaan ja uudestaan, harjoitteena kaikille, myös ihmisille jotka haluavat joogata irrallaan uskonnollismääreisistä sävyistä.

Joogan opettamiseeni vaikuttaakin vankasti omat kokemukseni kehon ja mielen työskentelyn parissa liiketerapeuttina. Haluan tarjota työvälineitä jotka edesauttaisivat hahmottamaan kehon rajoja, omia rajoja ja ohjata joogaa tavalla joka auttaisi meitä  ymmärtämään ja oppimaan hengityksen vaikutuksesta hermostolliseen säätelyyn.  Kehon aistimuksiin, tuntemuksiin ja mielen liikkeisiin tutustumalla pääsemme lähemmäksi ymmärrystä itsestämme, joka vapauttaa meitä ymmärtämään paremmin myös molemminpuolista vaikutus-suhdetta ympäristöön jossa elämme.Kehomieli on kotimme, jossa elämme. Ovi on helpompi avata myös muille, kun tiedämme missä asumme. Ja kuinka sitä huollamme keho-kotiamme niin että siellä olisi mahdollisimman hyvä olla haastavimpinakin hetkinä. On tärkeää, että sieltä löytyy turvaa, ymmärrystä ja lämpöä kannattelemaan itse itseämme.

Ilosi pajan kaikki joogatunnit ovat vapaat uskonnollisista ja vakaumuksellisista määreistä. Emme mantraa, mutta hengitys on tärkeässä osassa joogaharjoitteluamme.”

Joogaohjaajamme Kaisa Oinonen-Kuusisto on monipuolinen liikunta-alan ammattilainen, jonka juuret ovat tanssin ja liiketerapian puolella. Kaisan tunneilla on tunnelmallista, melkein maagista, kun hänen hypnoottinen äänensä lumoaa mukaan joogaharjoitteluun. Kaisa ohjaa ilosi Pilates-pajalla maanantaisin hathajoogaa ja perjantaisin yin joogaa. Lue lisää joogatunneistamme: ilosi jooga