Ilona Siitonen on ilosi innostunut yrittäjä

Kangasalla yrittämäni kahdeksan vuoden aikana

olen ehtinyt tutustua jo useisiin paikkakuntalaisiin, mutta perjantaina vieraillessani uuden yhteistyökuvion merkeissä Rönnvikin viinitilalla, tapasin kehityspäällikkö Mervi Ruohosen, ja havahduin siihen tosiasiaan, ettei ilosi ja Ilona ole vielä ihan kaikkien tuttu. Yritin sitten Merville tiivistää osaamistani, ja se on muuten helpommin sanottu kuin tehty, kun en ole CV:tä päivittänyt 2005 jälkeen, jolloin aloitin yrittämisen. Olen tehnyt töitä 14 vuotiaasta alkaen, ja lukion jälkeen opiskellut ensin avoimessa yliopistossa terveystieteitä (terveyskasvatuksen ja liikuntalääketieteen perusteet), kunnes tiesin yhtään mihin suuntaan lähtisin, joten seikkailuja on ehtinyt kertyä!

Jos ajatellaan viimeistä kahtakymmentävuotta olen opiskellut ja tehnyt liikunnanohjausta, fysioterapiaa, yrittämistä ja yritysjohtamista, erikoistunut lantionpohjan toimintahäiriöihin, äitiysfysioterapiaan ja psykofyysiseen fysioterapiaan, ja kasvanut erityisesti lasten ja työllistämisen myötä. Sitten olen järjestänyt Pilates- ja patikointimatkoja Espanjan Aurinkorannikolle, vuokrannut kuntoutuskeskus Apilan takka-saunatilat Laituri Pilatesta varten, järjestänyt “pussikalja” Pilateksen asiakastoiveena tunneilla vuosia kulkeneen vitsin seurauksena…ja paljon muuta – sellaisia yrittäjät ovat.

Koronavuonna kaikki energia on mennyt töiden tekemiseen välillä lastenhoidon ohessa ja ilosi ammatinharjoittajien toistuvaan töiden uudelleen organisointiin ja tiedottamiseen. Nyt on tullut piste, että ensimmäisen kerran videoinnit ja epävarmuudensieto on siinä pisteessä, että voimavarat ovat alkaneet palautua ja on tilaa jälleen uusille ajatuksille – ja uudelle inspiroivalle yhteistyölle!

Siispä yritin kiteyttää kehityspäällikön toiveesta, kuka olen ja mitä teen:

Ilona Siitonen

on hyvinvointiyrittäjä, liikunnanohjaaja ja psykofyysinen fysioterapeutti, jolla on kahdenkymmenen vuoden liikunta- ja terveysalan kouluttautumisen ja kokemisen tausta.

Avoimen ja uteliaan luonteen vuoksi itsenäinen opiskelu ja jatkuva täydennyskouluttautuminen ovat muodostuneet harrastukseksi, voimavaraksi ja elämäntavaksi, mikä palvelee työssäni, sillä toista voi ohjata vain niin pitkälle kuin itse on.

”Suurimman osan työssäoloajastani olen ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä yrityksissä, liikuntakeskuksissa ja viimeiset kahdeksan vuotta omassa liiketilassa ilosi Pilates-pajalla Kangasalan keskustassa, jossa työllistän myös vaihtelevan määrän fysioterapian ja liikunnan ammatinharjoittajia. Ilosi pienryhmät koostuvat kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevista pilates, jooga, kehonhuolto ja näiden yhdistelmä pILOga -tunneista, joita ohjaavat kokeneet ammattilaiset.

Liikunnan ohjaamisen lisäksi vastaanotan asiakkaita fysioterapiaan omalla vastaanotollani ilosi tiloissa. Olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan, äitiysfysioterapiaan ja lantionpohjan toimintahäiriöihin. Suurin kliininen työkokemus on kuitenkin edelleen tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta.

Tulevaisuudessa haluan opettaa enenevässä määrin ihmisille itsensä (kehon ja mielen) kuuntelua, ja minulle tämä on luontaisinta erilaisilla kehollisilla harjoitteilla.

Elämänpolullani olen siinä vaiheessa, että olen ymmärtänyt, että elämässä todellista merkitystä on kohtaamisella, läsnäololla ja hyvillä ihmissuhteilla.”

Ystävällisin terveisin; Ilona, ilosi