Hyvinvointi Heidi

Kiinnostukseni kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan sai alkusysäyksen vuonna 2017

kun koirakouluyrittäjänä paloin loppuun ja jouduin tarkastelemaan omaa hyvinvointiani, sekä siihen liittyviä tekijöitä suurennuslasin kanssa. Oli selvää, että entiseen malliin en voinut jatkaa ja unelmatyöni yhdessä kuormittavan arjen kanssa oli muuttunut raskaaksi taakaksi eli jostain täytyi päästää irti. Päädyin myymään koirakoulun toiminnan keväällä 2017, ja hain hierojakouluun, jossa aloitin opinnot syksyllä 2017. 

Hierojakoulussa tiedonjano kasvoi entisestään ja löysin taas kipinän jota seurata

Tuota kipinää seuratessa opiskelin vielä täydennystä hierontaosaamiseeni erilaisten kurssien ja erikoisammattitutkinnon osan verran. Rakastan työtäni hierojana, mutta koska kokonaisvaltainen hyvinvointi on muutakin kuin hierontaa ja rentoutumista, lähdin vielä syksyllä 2020 opiskelemaan Suomen Urheiluopistoon Liikunnan ammattitutkintoa, aikuisliikunnan osaamisalaa.

Liikunta on itselläni ollut yksi merkittävimpiä oljenkorsia elämän myllerryksessä ja auttanut eteenpäin myös loppuunpalamisen jälkeen

Valmistuin loppuvuonna 2021 Liikuntaneuvojaksi ja Personal Traineriksi Suomen Urheiluopistosta eli taipaleeni liikunnanohjaajana on vasta alussa. Olen kuitenkin kartuttanut kokemusta ryhmien ohjaamisen suhteen jo koirakouluyrittäjänä, joten ihan vierasta ei ohjaaminen minulle ole. Otankin ryhmän haltuun usein huumorilla, sekä rennolla asenteella ja tuon ohjaamiseen monipuolisesti sitä mitä vuodet ovat minulle opettaneet.

ilosi ja Pilates tulivat kuvioon 2017

Syksyllä 2017 etsin apua loppuunpalamisesta palautumiseen ja koska pilates oli kiinnostanut minua jo pitkään niin googlettelun jälkeen päädyin ilmoittautumaan Ilonan ohjaamaan pilateksen alkeisryhmään. Pilateksen aloittaminen oli merkittävä askel omalla liikuntataipaleellani, sillä siihen asti olin ollut lähinnä yksin (koirien kanssa toki) lenkkeilevä tai yksin treenaileva ryhmäliikunnan kammoksuja. Pilates (ja Ilona) auttoi minua siis palautumaan, mutta myös rakastamaan ryhmäliikuntaa. Pilateksen aloittamisen jälkeen onkin tullut sitten kokeiltua monia eri lajeja ja aina vain liikunnan kipinä iskee kovempaa! 

Vanhat kokemukset toki muistuttavat myös palautumisen ja levon tärkeydestä eli jarruakin täytyy muistaa painaa tasaisesti, vaikka kipinä yrittääkin viedä liian lujaa mennessään. Armollisuus itseä kohtaan ja itsensä kuunteleminen ovat nousseet suureen rooliin niin perheenäitinä, yrittäjänä kuin ikuisena itsensä kehittäjänäkin.

Ilonan kanssa tutustuimme pilateskurssilla ja huomasimme pian olevamme hyvinkin samalla aaltopituudella, joten ilmiselvää oli, että yhteistyötähän tästä täytyy viritellä. Aloitin hierojana Ilosi-vastaanotolla syksyllä 2019 ja vuodesta 2020 olen ohjannut vauvahierontakursseja ilosilla. Nyt vuoden 2022 alussa aloitan myös liikunnanohjaajana ilosi pilates-pajalla. 

Asiakkaille haluan välittää monipuolisesti sitä tietoa ja taitoa mitä matkaan on elämän ja opintojen varrella tarttunut. 
Sanonkin usein, että sisällöllisesti ja kokemuksellisesti olen ehtinyt elää jo monta vuosikymmentä enemmän kuin mitä on ikää kertynyt, mutta en kyllä suosittele vastaavaa tahtia muille!

Olkaa itsellenne armollisia ja nähdään ilosilla! 

Hyvinvointipalvelu Heidi Ruoho