Mielenhuolto – ikävästä tunteesta irtautuminen

20:00

2.10.2019

Hyvinvointia edistävä mielentyöpaja

Mielenhuollossa keskitytään tunnin ajan teeman mukaisesti käsittelemään oman mielen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ja haasteita erilaisia menetelmiä, tehtäviä ja harjoituksia käyttäen. Jokainen tunti sisältää alkurentoutuksen, jolla pääset irti arjen hälinästä ja tohinasta. Valmentaja tutustuttaa teemaan ja sen jälkeen pääset itse työstämään ohjatusti omaa mieltäsi ja lopuksi läsnäoloharjoituksen, jolla syvennät keskiviikkoelämyksesi. Tunti rentouttaa ja voimauttaa sinua. Tehtäviä ja pohdintoja ei tarvitse jakaa toisille. Rennot vaatteet ja villasukat mukaan!

Ilosi mielenhuoltoryhmät ovat pieniä, korkeintaan 10 asiakkaan harjoitusryhmiä. Tunneillamme pyritään huomioimaan jokainen asiakas yksilöllisesti.

Kohderyhmä: Kaikille, joilla on tarve keventää mieltä arjen kuormasta ja halu löytää  keinoja parempaan itsetuntemukseen ja oman arjen hallintaan

Ajankohta: keskiviikkona klo 20:00-21:00

Päivämäärät:  4.9. / 2.10. / 30.10. /13.11/ 4.12.2019. Poissaolot Mielenhuolto-kurssilta saa korvata ilosi Pilates-pajan muissa ryhmissä poissaolojen korvauskäytännön mukaisesti jouluun mennessä.

Teemat: 1.Energiaa elämääni / 2.Ikävästä tunteesta vapautuminen / 3.Itsen hyväksyminen / 4.Omat rajat / 5.Minun hyvä arkeni

Teema 2: Ikävästä tunteesta irtautuminen

Meille kasautuu monenlaista tunnetta, positiivista ja negatiivista. Kaikki tunteemme palvelevat jotain tarkoitusta, kaikista voimme oppia jotain. Joistakin tunteista haluamme kuitenkin      päästä eroon, koska emme tarvitse niitä enää. Sydämen seudulla, vatsan alueella tai pallean ympärillä saattaa olla painava ja ahdistava tunne, joka voi jopa aiheuttaa fyysisiä oireita. Niin hyvät kuin huonotkin asiat kuormittavat myös  mieltä. Saatamme blokata ne mielestämme ja siksi ne kaivautuvat häiritsemään fyysistä hyvinvointia. Jos tämä tuntuu tutulta, tästä Mielenhuolto -kerrasta voi olla sinulle paljon hyötyä. Tämä toimii myös arjessa ihan normaalisti kertyvään tunnelastiin,  jota ei ole mukava kantaa enää mukana. Ikävästä tunteesta, arjen harmista tai stressistä hankkiudutaan eroon tällä  samalla kertaa, jokaisella oman tarpeen mukaan.

Tunti alkaa rentoutuksella ja mielikuvaharjoitteella. Rentoutunut olotila antaa hyvän alustan työstää tunteita. Rentoutuneessa tilassa ohjaan sinut löytämään ja hahmottamaan, millainen painolasti sinulla tällä  hetkellä on ja mielikuvien avulla me pienennämme tai hävitämme sen kokonaan. Saat myös ohjatun kirjoitustehtävän asian käsittelyyn sekä lopuksi positiivista energiaa luovan läsnäoloharjoituksen.

Tavoite on, että olosi on selkeästi kevyempi juuri tämän ikävän asian suhteen. Tämä on harjoitus,  jota eräs asiakkaani pyytää aina uudelleen ja uudelleen. Hänellä oli hyvin stressaava elämäntilanne, jonka aikana myös vanhoja käsittelemättömiä tunteita   kumpusi esiin. Hän havaitsi, että suorastaan puukonpistämältä tuntunut kipeä kohta rintakehän alla hävisi tai helpottui harjoituksen aikana.

Jos mielikuvilla toimiminen on sinulle uutta tai ei oikein toimi, annan sinulle toisenlaisen  lähestymistavan aiheeseen. Tämä on sopiva aihe myös henkilökohtaisen valmennuksen aiheeksi.

Ohjaaja: valmentaja Marja Molin

Kurssimaksu: 80 € / 5 kertaa tunnin mielenhuolto. Mielenhuolto kuuluu ilosi Pilates-pajan poissaolojen korvauskäytännön piiriin, josta voit lukea lisää Pilates-paja-sivulla. Jos kurssilla/tunnilla on tilaa, voi mukaan tulla myös kertamaksulla 20 € tutustumaan.

Ilmoittautuminen: asiakaspalvelu@ilosi.fi tai puh.044-0210041 / ilosi. Ilmoittautumiset ovat sitovia, sillä jokainen asiakas on tärkeä osa tunnin toteutumista. Tunti pidetään, jos mukaan ilmoittautuu 4 asiakasta.