Äitiys Pilates

17:45

25.11.2019

Odottaville äideille suunniteltu harjoitussisältö raskausajan erityispiirteet huomioonottaen

ÄITIYS PILATES

Kurssilla käydään läpi raskausajan erityispiirteitä, joita nykytutkimuksen valossa tulisi huomioida raskausajan liikunnassa. Pilates soveltuu hyvin harjoitusmuodoksi koko raskausajan, vaikkei aiempaa harjoitustaustaa olisikaan. Pilates harjoitusliikkeet tehdään syvennetyn lateraalihengityksen tahtiin, mutta kurssilla opetellaan myös rentoutumista palleahengityksen avulla.

Harjoittelussa keskitytään lantionpohjanlihasten vahvistamiseen ja selkärankaa tukevien lihasten vahvistamiseen turvallisella tavalla. Harjoittelun avulla kehotietoisuus paranee, mistä on etua raskausaikana ja synnytyksessä, sekä synnytyksestä palautuessa. Kurssin ohjaaja on koulutettu äitiysfysioterapeutti, joka on kokenut raskauden, synnytyksen ja niistä kuntoutumisen, sekä syventänyt ammatillista osaamistaan lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia ja vatsalihasten erkauman kuntoutus täydennyskoulutuksissa.

Raskaus etenee aina yksilöllisesti ja Äitiys Pilates harjoitusryhmässä onkin tarkoitus, että jokainen tekee harjoitusta omalla tasollaan kehoaan kuunnellen. Ohjaaja auttaa harjoittelijoita löytämään hyvän asennon tyynyillä, vilteillä ja palloilla tukien tarpeen mukaan. Ryhmässä saa vertaistukea ja mahdollisesti myös uusia äitiystäviä.

Olemme lisänneet viiden kerran kurssille yhden synnytysvalmennuskerran, jonka ohjaa kasvatustieteilijä ja valmentaja Marja Molin, jonka terveiset sinulle (hyvä kurssille osallistuja) alla:

“Osallistut äitiyspilatekseen, aivan mahtavaa! Kehosi suorittaa pian uskomattoman, mutta niin luonnollisen tehtävänsä ja on hienoa, että pidät siitä huolta. Entä mieli,  ajatukset ja tunteesi? Miten mielesi valmistautuu elämäsi yhteen huippuhetkistä? Kehon lisäksi myös mieltä voidaan valmentaa synnytystä varten. Sitä tapahtuu jo luonnostaankin, kun kuuntelet itseäsi. Tähän aikaan ja synnytykseen liittyy paljon tunteita,  ajatuksia, odotuksia ja suunnitelmiakin.

Äitiysvalmennuksessa harjoitellaan rentoutusta, joka on tärkeä osa tätä prosessia. Rentoutuessasi saat paremman yhteyden kehoosi ja mieleesi, ja voit tuntea itsesi varmemmaksi ja kevyemmäksi asian edetessä. Rentoutuksen lisäksi saat ajateltavaa konkreettisten tehtävien avulla. Niiden tavoitteena on valmistaa sinua juuri sinun näköiseesi tapahtumaan. Valmennuksen aikana huolletaan huolia, tutustutaan tunteisiin, ja ajatellaan asiaa hiukan valmiimmaksi. Valmennuksessa saat toimia oman itsesi kanssa, sinun ei tarvitse  jakaa pohdintojasi muiden kanssa. Tunti päättyy sinua vahvistavaan mielikuvaharjoitukseen.”

Kurssin kohderyhmä: odottavat äidit

Kurssin ohjaaja: äitiysfysioterapeutti Ilona Siitonen (4 kertaa) ja valmentaja Marja Molin (1 kerta)

Seuraavan kurssin ajankohta: 25.11. alkaen maanantaisin klo 17:45-18:45, kurssi 4 kertaa!!! 

Kurssimaksu: 64 € / 4 kertaa (voimassa 22.12.asti) tai 80 € / 5 kertaa, sisältää väliviikot ja ilosi Pilates-pajan poissaolojen korvauskäytännön kuluvan kauden ajan 5.1. asti. Seuraavalla kaudella jatkavilla asiakkailla myös poissaolojen korvauskäytäntö jatkuu.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: asiakaspalvelu@ilosi.fi / 044-0210041. Kurssille ilmoittautumiset ovat sitovia, sillä jokainen asiakas on tärkeä osa kurssin toteutumista. Lisätietoja käytännöistämme Pilates-paja -sivulla. Kurssi toteutuu, jos saamme ryhmään 4 ilmoittautumista. Kurssilla on 9 asiakaspaikkaa.