Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut

 • raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
 • synnytykseen valmistautumiseen ja synnytyksestä palautumiseen
 • suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen
 • äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana
 • kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
 • sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

Miten äitiysfysioterapeutti voi auttaa sinua raskausaikana?

 • kun haluat tietää, miten voit harrastaa liikuntaa turvallisesti läpi raskauden ja käydä läpi henkilökohtaisesti raskausajan liikunnan sovelluksia
 • kun haluat apua tuki- ja liikuntaelimistön kipujen, kuten liitoskipujen tai lantion seudun kipujen hoidossa, koska ne vaikeuttavat arkea ja estävät sinua liikkumasta
 • kun haluat valmistaa kehoasi ja lantionpohjaasi aktiiviseen synnytykseen

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiaan kannattaa hakeutua, kun

 • haluat selvittää fysioterapeutin jälkitarkastuksessa, kuinka olet palautunut synnytyksestä?
 • sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi tai keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä ja haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten?
 • selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti tai vatsasi pömpöttää ja epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta?
 • tunnet painetta lantionpohjassasi tai koet, että se painautuu alaspäin? Tai kärsit virtsan, ulosteen tai ilman karkailusta?
 • tunnet kipua kehossasi esimerkiksi kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa?
Ilona Siitonen, Jenni Pärssinen & Krista Manninen

Ilosi äitiysfysioterapia

Ilosi vastaanotolla työskentelevät äitiysfysioterapeutit Ilona Siitonen, Krista Manninen ja Jenni Pärssinen. Olemme erikoistuneet lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan sekä vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, ja täydennyskouluttaudumme jatkuvasti, sillä fysioterapiassa uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti lisää.

Ilosi vastaanotolla käytössämmeon lantionpohjan EMG-mittaukseen ja biopalauteharjoitteluun tarkoitettuja laitteita, sekä TENS-laitteita ja fysikaalisia hoitomenetelmiä kivun hoitoon. Meillä ei ole käytössämme ultraäänilaitetta, joka on hyödyllinen erityisesti, kun halutaan varmistua mahdollisesta tyrästä tai tarvitaan tarkempaa tietoa lihasten aktivoitumisesta. Etenemme näppituntumalla ja em. laitteita hyödyntäen.

Olemme Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ja Suomen Äitiysfysioterapeuttien jäseniä, sillä uusin tutkimustieto ja koulutukset tapahtuvat alan yhdistysten kautta. Näiden verkostojen kautta voimme myös konsultoida asioissa, joissa oma tieto-taitomme ei riitä.

Ilosi äitiysfysioterapeuteilla on myös henkilökohtainen kokemus/kokemuksia raskaana olemisesta, synnyttämisestä ja siitä kuntoutumisesta. Jokainen kokemus on erilainen, kuten jokainen äiti ja jokainen vauva. Kiinnostus erikoistua äiteihin onkin meillä kaikilla syntynyt näiden kokemusten myötä.

Ilosi äitiysfysioterapian ensikäynti on 75min ja arvo 85 € sisältää kattavan tutkimisen, tarvittavam manuaalisen käsittelyn ja yksilölliset kotiharjoitteet. Seuraaviin käynteihin varaamme 60min ajan, jolloin hinta on 70 €. Lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä fysioterapiasta voidaan hakea takautuvasti KELA-korvaus, jonka suuruus on 8 € (KELA 300c). Yksityisvastaanotolle voi tulla myös ilman lähetettä. Ajanvaraus äitiysfysioterapiaan sähköisesti: ajanvaraus tai 044-0210041 (viestit/soittopyynnöt).

Tarjoamme äitiysfysioterapiaa kotikäyntinä 105 € hintaan ja ajanvaraus puhelimitse: Ilona Siitonen 044-0210041, Jenni Pärssinen 040-5780072 ja Krista Manninen 040-7068299

Ilosi äitiysfysioterapeuttien vastaanotolle vauvat ovat tervetulleita mukaan!