Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut:

  • raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
  • synnytykseen valmistautumiseen
  • synnytyksestä palautumiseen
  • suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen
  • äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana
  • kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
  • sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon
  • vauvan psykomotorisen kehityksen tukemiseen

Ilosi äitiysfysioterapeutit Ilona Siitonen ja Krista Manninen ovat erikoistuneet myös lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan. Käytössämme on EMG-mittauksiin ja biopalauteharjoitteluun tarkoitettuja laitteita, sekä TENS-laitteita kivun hoitoon.

Äitiysfysioterapeutti Ilona Siitonen on Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ja Suomen Äitiysfysioterapeutit jäsen ja kahden pienen tytön äiti. Ilosi äitiysfysioterapeutin vastaanotolle vauvat ovat tervetulleita mukaan. Fysioterapeutin jälkitarkastuksen yhteydessä voidaan harjoitella yhdessä myös vauvahierontaotteita ja hoitoon liittyvää ergonomiaa yhdessä vauvan kanssa. Ft Krista Manninen ei toteuta lantionpohjan manuaalista terapiaa, mutta on käynyt muuten samat koulutukset. Tervetuloa vastaanotollemme ajanvarauksella!

Ryhmämuotoinen harjoitusterapia

Terapeuttiseen harjoitteluun annamme yksilöllisiä ohjeita fysioterapiavastaanotolla, mutta meillä on myös synnyttäneille äideille suunnattu  Baby Pilates-harjoitusryhmä, johon otetaan korkeintaan 9 äitiä vauvoineen. Kaikkien Pilates-ryhmiemme ohjaajat ovat fysioterapeutteja, jotka osaavat huomioida raskausajan ja synnytyksestä kuntoutumisen erityispiirteet. Jos tulet muuhun kuin Baby Pilates-ryhmään, on hyvä kertoa raskaudesta tai synnytyksestä ohjaajalle ennen tuntia.

Baby Pilateksen lisäksi järjestämme vauvahieronta- ja kehonhuoltokursseja, joihin voi osallistua vauvan kanssa, sekä Äitiys Pilatesta odottaville äideille.

enintään 60 min

5 kerran sarja

Äitiysfysioterapia

65 €

300 € (á 60 €)

elektrodit 20-35 €

Harjoitusterapia pienliikuntaryhmässä

20 €

90 € (á 18 €)

160 € kurssi, 10 viikkoa/kertaa