Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut

  • raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
  • synnytykseen valmistautumiseen ja synnytyksestä palautumiseen
  • suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen
  • äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana
  • kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
  • sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

Ilosi äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia 74 € / 60min (KELA 300c, lähete ei ole välttämätön).

Ajanvaraus äitiysfysioterapiaan: ajanvaraus tai 044-0210041 (viestit/soittopyynnöt)

Ilosi äitiysfysioterapeutit Ilona Siitonen, Krista Manninen ja Jenni Pärssinen ovat erikoistuneet lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan ja vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Käytössämme EMG-mittaukseen ja biopalauteharjoitteluun tarkoitettuja laitteita, sekä TENS-laitteita kivun hoitoon. Meillä ei ole käytössämme ultraäänilaitetta, joka on hyödyllinen erityisesti, kun halutaan varmistua mahdollisesta tyrästä tai tarkempaa tietoa lihasten aktivoitumisesta. Etenemme näppituntumalla ja em.laitteita hyödyntäen.

Olemme Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ja Suomen Äitiysfysioterapeuttien jäseniä ja meillä jokaisella on myös henkilökohtainen kokemus raskaana olemisesta, synnyttämisestä ja siitä kuntoutumisesta. Kiinnostus erikoistua äiteihin onkin kaikilla syntynyt näiden kokemusten myötä.

Miten äitiysfysioterapeutti voi auttaa sinua raskausaikana?

Kun haluat tietää, miten voit harrastaa liikuntaa turvallisesti läpi raskauden ja käydä läpi henkilökohtaisesti raskausajan liikunnan sovelluksia.

Kun haluat apua tuki- ja liikuntaelimistön kipujen, kuten liitoskipujen tai lantion seudun kipujen hoidossa, koska ne vaikeuttavat arkea ja estävät sinua liikkumasta.

Kun haluat valmistaa kehoasi ja lantionpohjaasi aktiiviseen synnytykseen, äitiysfysioterapeutti on tukenasi ohjaamassa sinua.

Lisäpalveluna odottaville äideille tarjoamme Äitiys Pilatesta ja ilosi äitiysfysioterapia vastaanotolla työskentelee lauantaisin hieroja Heidi Ruoho, jolle voi varata ajan Vyöhyketerapeuttiseen raskaushierontaan 75min / 75 € tai 60min / 60 €. Ajanvaraus ilosi ajanvarauksen kautta, kuten äitiysfysioterapiaan.

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiaan kannattaa hakeutua, kun

Haluat selvittää fysioterapeutin jälkitarkastuksessa, kuinka olet palautunut synnytyksestä?

Sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi tai keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä ja haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten?

Selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti tai vatsasi pömpöttää ja epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta?

Tunnet painetta lantionpohjassasi tai koet, että se painautuu alaspäin? Tai kärsit virtsan, ulosteen tai ilman karkailusta?

Tunnet kipua kehossasi esimerkiksi kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa?

Lisäpalveluna synnyttäneille äideille tarjoamme ryhmämuotoista kuntoutusta Baby Pilates pienharjoitusryhmässä, jossa on korkeintaan 9 äitiä ja vauvaa. Ryhmämuotoinen kuntoutus on tehokas ja hauska tapa kuntoutua ja saada vertaistukea!

Vauvoille tarjoamme lauantaisin Vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa ajanvarauksella ja järjestämme ajoittain myös vauvahierontakurssin, jossa hieroja Heidi Ruoho ohjaa vanhempaa vauvan hieronnassa.

Ilosi äitiysfysioterapeuttien vastaanotolle vauvat ovat tervetulleita mukaan!