Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut:

  • raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
  • synnytykseen valmistautumiseen
  • synnytyksestä palautumiseen
  • suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen
  • äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana
  • kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
  • sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

Ilosi äitiysfysioterapeutit Ilona Siitonen ja Krista Manninen ovat erikoistuneet myös lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan. Käytössämme on EMG-mittauksiin ja biopalauteharjoitteluun tarkoitettuja laitteita, sekä TENS-laitteita kivun hoitoon.

Ilosi yrittäjä ja äitiysfysioterapeutti Ilona Siitonen on Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ja Suomen Äitiysfysioterapeutit jäsen ja kahden pienen tytön äiti. Kiinnostus erikoistua äiteihin syntyi omien odotusten, synnytysten ja niistä kuntoutumisen myötä 2014 ja 2016. Ilona on kesän 2018 hoitovapaalla vastaanottotyöstä, ja vastaantottoa pitää ft Krista Manninen, joka odottaa esikoistaan.

Ilosi äitiysfysioterapeuttien vastaanotolle vauvat ovat tervetulleita mukaan! Fysioterapeutin jälkitarkastuksen yhteydessä voidaan harjoitella yhdessä myös vauvahierontaotteita, sekä hoitoon liittyvää ergonomiaa yhdessä vauvan kanssa.

Ryhmämuotoinen harjoitusterapia synnytyksestä kuntoutumiseen fysioterapeutin ohjaamassa pienryhmässä

Meillä on synnyttäneille äideille suunnattu Baby Pilates-harjoitusryhmä, johon otetaan korkeintaan 9 äitiä vauvoineen. Kaikkien Pilates-ryhmiemme ohjaajat ovat fysioterapeutteja, jotka osaavat huomioida raskausajan ja synnytyksestä kuntoutumisen erityispiirteet. Jos tulet muuhun kuin Baby Pilates-ryhmään, on hyvä kertoa raskaudesta tai synnytyksestä ohjaajalle ennen tuntia.

Baby Pilateksen lisäksi järjestämme vauvahieronta- ja kehonhuoltokursseja, joihin voi osallistua vauvan kanssa, sekä Äitiys Pilatesta odottaville äideille 90min valmennuskurssina.

enintään 60 min

5 kerran sarja

Äitiysfysioterapia

65 €

300 € (á 60 €)

elektrodit 20-35 €

Harjoitusterapia pienliikuntaryhmässä

20 €

90 € (á 18 €)

160 € kurssi, 10 viikkoa/kertaa