VAUVOILLE

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on kokonaisvaltainen ja lempeä hoito, joka yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa.

Äitiysfysioterapeutin tekemä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on kokonaisvaltainen ja lempeä hoito, joka yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito vauvalle on sekä miellyttävää että tehokasta. Vauvat reagoivat hoitoon herkästi ja voivat saada avun jo ensimmäisestä hoitokerrasta, mutta paras hoitotulos saadaan, kun vauvaa hoidetaan 3-4 kertaa 5-7 päivän välein. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa tehokkaasti vauvaa.
Usein loppuraskaudesta vauvan liikkumatila on vähäistä ja synnytyksen aikana koko keho on kovan paineen alla, mikä voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinkipuja, erityisesti niskan alueella.

Vauvat saavat hoidosta apua:
-ummetukseen, refluksioireisiin ja muihin suolisto- ja vatsavaivoihin

-itkuisuuteen, koliikkiin
-kehon jäykkyyksiin ja kipuihin
-unihäiriöihin

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia ovat:
-lihasjännitysten helpottuminen, rentoutuminen
-aineenvaihdunnan ja verenkierron paraneminen
-hengityksen syveneminen
-vastustuskyvyn paraneminen
-kipu- ja särkytilojen helpottuminen
-stressin vähentymisestä johtuva mielialan koheneminen ja unen laadun paraneminen

Ilosi äitiysfysioterapeutti Jenni Pärssinen vastaanottaa vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan. Tarjoamme myös 90min yhteistä äitiysfysioterapia ja vauvahieronta-aikaa äidille ja vauvalle.

Vauvahieronta ei sovi, kun vauvalla on kuumetta, antibioottikuuri, tulehdus tai rikkinäinen iho. Rokotusten jälkeen on pidettävä 3-5 välipäivää. Jos vauvalla on vakava perussairaus ja vahva lääkitys, tuo vauva vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan vain lääkärin luvalla.


Tarjoamme satunnaisesti myös vauvahierontakursseja, jolloin vanhempi pääsee harjoittelemaan äitiysfysioterapeutin ohjauksessa vauvahierontaa ja vauva-ajan ergonomiaa. Voit olla rohkeasti yhteydessä toiveestasi vauvahierontakurssin järjestämiseen asiakaspalvelu@ilosi.fi kun aihe on sinulle ajankohtainen!


BabyPilates ja kehonpainotreeni vauvan/taaperon kanssa ovat äitiysliikuntakursseja, joihin vauvan saa ottaa mukaan!

Meillä saa imettää ja hoitaa vauvaa, ja vauvan saa ottaa mukaan fysioterapiavastaanotolle.