LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Ilosi lantionpohjan fysioterapia on sensitiiviseen kohtaamiseen pohjautuvaa kuntoutusta ja hoitoa. Kun työskentelemme asiakkaan intiimillä alueella, ymmärrämme, että fysioterapia etenee asiakkaan tahdissa, tilanteen mukaisesti yhteisymmärryksessä ja keinot valitaan yhdessä keskustellen.

Ilosi lantionpohjan fysioterapeutit Jenni Pärssinen ja Krista Manninen vastaanottavat kaikenikäisiä naisia, joilla on:
-haasteita virtsan, ulosteen ja/tai ilman pidättämisen kanssa
-kärsivät lantionpohjan laskeumasta, kuten emättimen tai peräsuolen laskeumasta
-lantionpohjan, lantion ja/tai lannerangan kiputiloja

Lantionpohjan kunto selviää asiakkaan kertoman lisäksi manuaalisesti käsin tutkimalla ja/tai EMG-laitteella mitaten.


Lantionpohjan fysioterapeutti ja psykofyysinen fysioterapeutti Ilona Siitonen vastaanottaa trauma- ja kiputaustaisia lantionpohjan asiakkaita “psykofyysiseen lantionpohjan fysioterapiaan”. Psykofyysinen lähestymistapa huomioi ihmisen kokonaisuutena ja kehomieliyhteys on tärkeässä osassa kuntoutusta. Menetelmät valitaan asiakkaan mukaisesti, mutta voivat olla esimerkiksi yhdistelmä mielikuva- ja hengitysharjoituksia, kehonkuvaharjoituksia, raja- ja reviiriharjoituksia tai kosketusta sisältävää manuaalista terapiaa, mikäli se on mahdollista. Terapia alkaa turvan luomisesta, jotta asiakas pystyy kohtaamaan kivuliasta/traumaattista kokemustaan luottamuksellisessa ja vahvasti läsnäolevassa ilmapiirissä.


Ajanvaraus yksilöterapiaan kotisivuilla “äitiysfysioterapia tai lantionpohjanfysioterapia”, ja lisätietoihin voit halutessasi täydentää lyhyesti tilanteestasi, minkä vuoksi hakeudut hoitoon.

Tarjoamme satunnaisesti myös lantionpohjan workshop -kursseja, jotka ovat lantionpohjan ft Jenni Pärssisen ohjaamia 3 kerran kuntoutuskursseja. Kurssi sisältää materiaalin ja seurannan.

Huomioimme lantionpohjan pilatestunneillamme osana ydintukea eli keskivartalon syvää tukea, mutta erityisesti äitiysliikuntatunneillamme raskaana oleville ja synnytyksestä kuntoutuville.