JOOGA

Joogaa pienryhmässä psykofyysisellä ohjauksella kokeneiden ammattilaisten ohjauksessa

Jooga

Joogatuntimme ovat tunnustelevasti ja pehmeästi kehoa avaavaa tai hieman dynaamisempaa hathajoogaa. Jooga on psykofyysinen harjoitusmuoto, jonka harjoitteet ja niiden tuomat hyödyt voimaannuttavat meitä tarjoten meille löytöretken kohti omia voimavarojamme. Joogan hengitysharjoitukset, asennot sekä hengityksen ja liikkeen yhdistäminen vaikuttavat koko kehomme toimintaan hermoston tasolta asti. Joogalla on positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme aineenvaihdunnan, verenkierron, sisäelinten sekä lihaksiston tasolta aina mielen liikkeisiin asti. Ilosi joogatunnit eivät sisällä mantroja ja ovat vapaita uskonnollisista ja vakaumuksellisista määreistä.

Yin Jooga

Yin Jooga rauhoittaa, lisää rentoutta ja liikkuvuutta. Yin joogatunnilla rauhoitutaan passiivisiin avaaviin ja venyttäviin asentoihin, joita voidaan tukea apuvälineiden, kuten tyynyjen, vilttien ja joogatiilien avulla. Yin Joogan asennot kulkevat erityisesti lantion, lonkkien ja alaselän alueella jonne fyysisten ja psyykkisteen jännitteiden nähdään keräytyvän.

Ilosi Yin Jooga keskittyy rentouttamaan hermo-lihasjärjestelmää, joka on stressin säätelyssä ja kehollisten reaktioiden tunnistamisessa ja irti päästämisessä olennaista. Tunnilla pysähdytään pidemmäksi aikaa venyttäviin asentoihin hengitystä syventäen ja kehoa aktiivisesti rentouttaen. Yin joogan hyödyt ovat psykofyysisiä – rauhoittumista, läsnäoloa, kehon ja mielen joustavuutta lisääviä. Yin Jooga soveltuu erinomaisesti stressin aiheuttamaan vireystilan säätelyyn rauhoittamalla vagushermon kautta sympaattisen hermoston toimintaa ja aktivoimalla parasympaattista hermostoa. Vaikutus rauhoittaa sykettä, laskee verenpainetta, rauhoittaa ärtynyttä suolistoa ja sisältää lukuisia muita terveyshyötyjä.

pILOga

Pilates ja jooga täydentävät toisiaan loistavasti: pILOga tunneilla vahvistetaan kehon syviä, ryhdistä vastaavia lihaksia pilatesharjoituksilla ja lisätään kehon joustavuutta ja nivelten liikkuvuutta joogaharjoituksilla. Tavoitteena on tulla tietoisemmaksi omista kehonkäyttötottumuksista, tunnistaa jännittymistä ja rentoutumista lihaksissa ja etsiä rentoa ja tasapainoista ryhtiä, jossa kuormitus kohdistuu kehoon mahdollisimman tasaisesti.

Kehon kireydet voivat estää tukilihaksia toimimasta oikein, ja toisaalta voimakas pinnallisten lihasten käyttö voi estää syvien tukilihasten toimintaa. Lihasten kuuluisi vuoroin jännittyä, vuoroin rentoutua. Elastinen lihas kykenee supistumaan nopeasti ja tuottamaan voimaa helposti, kun taas jatkuvassa pienessä jännityksessä oleva lihas alkaa väsyä, heikentyä ja kiristyä. Yksipuoliset asennot, runsas istuminen tai raskas liikunta aiheuttavat kehoon kireyksiä, joiden purkamiseen tarvitaan usein sekä lempeää liikettä, että hermostollista rauhoittumista.

Tunnin rytmi on rauhallinen ja se sopii erinomaisesti myös uupumuksesta, stressistä tai ahdistuksesta kärsiville, koska kehon ollessa voimakkaassa stressitilassa tavallinen liikunta usein vain pahentavan oireita.

Tule tutustumaan kertamaksulla tunneillemme ja varaa paikka asiakaspalvelu@ilosi.fi tai viestillä 044-7214788