Jooga

Kehon kuuntelua opettavia joogatunteja hyvän olon lisäämiseksi

Jooga

Jooga on  psykofyysinen harjoitusmuoto, jossa ihminen nähdään kokonaisvaltaisena, ympäröivään todellisuuteen reagoivana yksilönä. Joogan harjoitteet ja niiden tuomat hyödyt voimaannuttavat meitä kokonaisvaltaisesti tarjoten meille löytöretken kohti omia voimavarojamme. Joogan hengitysharjoitukset, asennot sekä hengityksen ja liikkeen yhdistäminen vaikuttavat koko kehomme toimintaan hermoston tasolta asti. Joogalla on positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme aineenvaihdunnan, verenkierron, sisäelinten sekä lihaksiston tasolta aina mielen liikkeisiin asti. Ilosi joogatunneilla ei käytetä jooga mantroja.

Ilosi joogatunneista Jooga on se aktiivisempi ja dynaamisempi harjoitus, ja Yin Jooga rauhallinen, hermostoa tasapainottava läsnäolon tunti. Jooga kurssilla tavoitteena on hyvin linjattu ja vahva, mutta joustava keho. Kurssille osallistujan ei tarvitse olla notkea, kuten usein luullaan. Jooga ohjaa kehon kuuntelua ja lisää liikkuvuutta liikeharjoitusten ja syvennetyn hengityksen kautta vähitellen. Kerrothan ohjaajalle, jos sinulla on liikuntarajoitteita, jotta sinua pystytään ohjaamaan kivuttomaan asentoon.

Yin Jooga

Yin Jooga rauhoittaa, lisää rentoutta ja liikkuvuutta. Yin joogatunnilla rauhoitutaan passiivisiin avaaviin ja venyttäviin asentoihin, joita voidaan tukea apuvälineiden, kuten tyynyjen, vilttien ja joogatiilien avulla. Yin Joogan asennot kulkevat erityisesti lantion, lonkkien ja alaselän alueella jonne fyysisten ja psyykkisteen jännitteiden nähdään keräytyvän.

Ilosi Yin Jooga ei sisällä uskonnollista filosofiaa tai jooga mantroja vaan keskittyy rentouttamaan hermo-lihasjärjestelmää, joka on stressin säätelyssä ja kehollisten reaktioiden tunnistamisessa ja irti päästämisessä olennaista. Tunnilla pysähdytään pidemmäksi aikaa venyttäviin asentoihin hengitystä syventäen ja kehoa aktiivisesti rentouttaen. Yin joogan hyödyt ovat psykofyysisiä – rauhoittumista, läsnäoloa, kehon ja mielen joustavuutta lisääviä.


Kesäkaudella Jooga maanantaisin klo 19.00-20.00

Aloitamme maanantaina 7.6.2021 10 viikon/kerran Jooga -kurssin klo 19.00-20.00, jonka ohjaajana toimii vahvasti läsnäoleva ja ohjattaviinsa eläytyvä Kaisa Oinonen-Kuusisto. Joogakurssimme asiakkaiden mukaan Kaisa on paras joogaohjaaja, jonka tunneilla he ovat käyneet. Kaisan herkät tuntosarvet aistivat ryhmän tarpeet ja pienryhmän harjoitus etenee hyvin soljuvana virtaavana harjoituksena. Kurssimaksu 170 € sisältää ilosi etänä palvelun kesäkauden ajan, ja ilosi poissaolojen korvauskäytännön koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Kesäkausi päättyy 9.8.2021.

Syyskausi 2021

Ilosi pajan Syyskausi alkaa tiistaina 10.8. ja kestää 10 viikkoa/kertaa. Aikatauluun on suunniteltu Jooga torstaisin klo 7.00-8.00 / Ilona, Yin Jooga perjantaisin klo 17.30-18.30 / Kaisa ja Jooga maanantaisin klo 19.00-20.00 / Kaisa. Kurssimaksu 170 € sisältää Syyskauden ja ilosi poissaolojen korvauskäytännön. Jatkamme ilosi etänä palvelua koronatilanteen niin vaatiessa.


Ilosi kurssit toteutuvat, jos mukaan ilmoittautuu 4 kurssilaista ryhmää kohden. Maksimiryhmäkokomme on 8 tai 9 asiakasta ryhmästä riippuen. Ilosi ohjaajat huomioivat jokaisen asiakkaan ja ohjaamme myös manuaalisesti käsin korjaamalla ja kosketuksella, jos asiakas sen sallii. Pienen ryhmäkoon vuoksi kursseillemme on ennakkoilmoittautuminen: asiakaspalvelu@ilosi.fi (ilmoittautumiset ovat sitovia).