HIERONTA

Hieronta lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia vähentämällä kipuja ja jäykkyyttä, edistämällä aineenvaihduntaa ja rentoutumista

Hierontapalvelut Kangasalla kahdessa toimipisteessä

Purentalihasten hieronta ja manuaalinen mobilisointi

Kärsitkö hampaiden narskuttelun tai stressin aiheuttamasta päänsärystä, korvien soimisesta, tinnituksesta, huimauksesta tai lihaskireyksistä kasvojen, niskan ja kaulan alueella? Purentalihasten hieronnassa hoidetaan kasvojen alueen lihaksia, poskien purentalihakset myös sisäpinnoilta, kallonpohjan, niskan ja kaulan lihaksia, sekä hartioiden ja rintakehän aluetta.
Koska kireydet harvoin ovat muodostuneet yhdessä yössä, suosittelemme noin 3 kerran hoitosarjaan sitoutumista, mutta yksikin kerta voi tuoda jo helpotusta akuuttiin tilanteeseen. Purentalihasten hierontaa tekevät fysioterapeutit Aino Palomäki ja Krista Manninen, sekä faskiaterapeutti Päivi Väänänen.

Rentouttava hieronta

Ft Aino Palomäki hoitaa hyvin kokonaisvaltaisesti rentouttaen ja vastaanottaa 45-90min hierontaan ilosi vastaanotolla, jossa on käytettävissä lämpöpakkauksia, vaikka koko vartalolle. Lämpö avaa pintaverisuonistoa, edistää aineenvaihduntaa ja rentoutumista. Toivomme sinulle mahdollisimman hyvää hierontakokemusta, ja onkin tärkeää, että kerrot odotuksesi ajanvarauksen lisätietoja kohdassa hieronnan suhteen ennen vastaanotolle tuloa.

Urheiluhieronta & MyFascia-hoito

Napakoista otteistaan tunnettua urheiluhieroja ja faskiahoitaja Päivi Väänänen vastaanottaa ilosi vastaanotolla hierontaan 60-90min keskiviikkoisin ja torstaisin. Sekä urheiluhieronnassa että faskiakäsittelyssä huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet, sairaudet sekä ajankohtainen tilanne, ja pyritään erilaisin tekniikoin helpottamaan ongelma-alueita. Alkuhaastattelun avulla kartoitetaan kehoosi tällä hetkellä vaikuttavat tekijät. Miksi joku asia vaivaa sinua juuri nyt, miksi se särkee, on kireä tai haittaa jokapäiväistä elämääsi? Haastattelu kartoittaa myös kehosi tarinan.
Lapsena moni meistä on pudonnut puusta, törmäillyt pulkalla tai kaatunut pyörällä – ja kärsii siitä tietämättään vielä tänäänkin. Kuorma kertyy vuosien mittaan, kunnes se kasvaa oireeksi ja kivuksi, josta ei pääse vapaaksi. Onneksi käsittelyillä voidaan hoitaa pitkäänkin vaivanneita kiputiloja sekä lisätä kehon liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista hyvää oloa.
Lihaskalvot, eli faskiat ympäröivät lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehon osat toisiinsa kulkien kehossa pitkinä kokonaisuuksina. MyFascia- käsittely pohjautuu ajatukseen siitä, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi hoidossa ei käsitellä pelkkää ongelmakohtaa, vaan huomioidaan kehon kokonaisuus ja syvemmät lihaskalvorakenteet. Fysiikan lisäksi hoito huomioi henkisen hyvinvoinnin ja liikkeen merkityksen. MyFascia kehittää myös asiakkaan omaa taitoa kuunnella kehoaan ja ymmärtää sen viestejä.
MyFascia käsittely sopii mm. selän ongelmiin, niskan, hartian ja olkapään ongelmiin, kyynärpään ja ranteen ongelmiin, lonkan ja reiden, polven ja pohkeen ongelmiin, nilkan ja jalkaterän ongelmiin, ennakoivaan kehonhuoltoon sekä liikkuvuuden parantamiseen.

“Kaikenikäiset asiakkaat ovat tervetulleita vastaanotolleni!” -Päivi


Äitiysfysioterapeutin tekemä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on kokonaisvaltainen ja lempeä hoito, joka yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito vauvalle on sekä miellyttävää että tehokasta. Vauvat reagoivat hoitoon herkästi ja voivat saada avun jo ensimmäisestä hoitokerrasta, mutta paras hoitotulos saadaan,  kun vauvaa hoidetaan 3-4 kertaa 5-7 päivän välein. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa tehokkaasti vauvaa.
Usein loppuraskaudesta vauvan liikkumatila on vähäistä ja synnytyksen aikana koko keho on kovan paineen alla, mikä voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinkipuja, erityisesti niskan alueella. 

Vauvat saavat hoidosta apua:
-ummetukseen, refluksioireisiin ja muihin suolisto- ja vatsavaivoihin
-itkuisuuteen, koliikkiin
-kehon jäykkyyksiin ja kipuihin
-unihäiriöihin

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia ovat:
-lihasjännitysten helpottuminen, rentoutuminen
-aineenvaihdunnan ja verenkierron paraneminen
-hengityksen syveneminen
-vastustuskyvyn paraneminen
-kipu- ja särkytilojen helpottuminen
-stressin vähentymisestä johtuva mielialan koheneminen ja unen laadun paraneminen

Ilosi äitiysfysioterapeutti Jenni Pärssinen vastaanottaa vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan. Tarjoamme myös 90min yhteistä äitiysfysioterapia ja vauvahieronta-aikaa äidille ja vauvalle.

Vauvahieronta ei sovi, kun vauvalla on kuumetta, antibioottikuuri, tulehdus tai rikkinäinen iho. Rokotusten jälkeen on pidettävä 3-5 välipäivää. Jos vauvalla on vakava perussairaus ja vahva lääkitys, Vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan vain lääkärin luvalla.

MamaMassage®-äitiyshieronnalla voidaan tukea ja helpottaa raskaana olevan naisen kehon fyysisiä muutoksia ja yleisimpiä kiputiloja sekä synnyttäneen naisen kehon palautumista. Äitiyshieronta sopii turvallisesti raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Käsittelyssä käytetään turvallisia käsittelytekniikoita ja voidaan hyödyntää erilaisia välineitä esimerkiksi arpikudoksen ja vatsalihasten erkauman palautumisen edistämiseksi, turvotukseen vähentämiseksi ja rannekanava oireyhtymän helpottamiseksi. Ensimmäinen MamaMassage® -käyntikerta sisältää alkuhaastattelun, tutkimisen, käsittelyn ja kotiharjoitusohjeet. Ilosi äitiysfysioterapeutit Krista Manninen ja Jenni Pärssinen ovat täydennyskouluttautuneet MamaMassage® -konseptiin.