Äitiys Pilates

Odottaville äideille suunniteltu harjoitussisältö raskausajan erityispiirteet huomioon ottaen

Kurssilla käydään läpi raskausajan erityispiirteitä

joita nykytutkimuksen valossa tulisi huomioida raskausajan liikunnassa. Pilates soveltuu hyvin harjoitusmuodoksi koko raskausajan, vaikkei aiempaa harjoitustaustaa olisikaan. Pilates harjoitusliikkeet tehdään syvennetyn lateraalihengityksen tahtiin, mutta kurssilla opetellaan myös rentoutumista palleahengityksen avulla.

Harjoittelussa keskitytään lantionpohjanlihasten vahvistamiseen ja selkärankaa tukevien lihasten vahvistamiseen turvallisella tavalla. Harjoittelun avulla kehotietoisuus paranee, mistä on etua raskausaikana ja synnytyksessä, sekä synnytyksestä palautuessa. Kurssin ohjaaja on koulutettu äitiysfysioterapeutti, joka on kokenut raskauden, synnytyksen ja niistä kuntoutumisen, sekä syventänyt ammatillista osaamistaan lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia ja vatsalihasten erkauman kuntoutus täydennyskoulutuksissa.

Raskaus etenee aina yksilöllisesti ja Äitiys Pilates harjoitusryhmässä onkin tarkoitus, että jokainen tekee harjoitusta omalla tasollaan kehoaan kuunnellen. Ohjaaja auttaa harjoittelijoita löytämään hyvän asennon tyynyillä, vilteillä ja palloilla tukien tarpeen mukaan. Ryhmässä saa vertaistukea ja mahdollisesti myös uusia äitiystäviä.

Kurssin kohderyhmä: odottavat äidit

Kurssin ohjaaja: äitiysfysioterapeutti ja lantionpohjan fysioterapeutti Jenni Pärssinen

Seuraavan kurssin ajankohta: 11.8. alkaen 5 kertaa tiistaina klo 17.45-18.45

Kurssimaksu: 85 € sisältää 5x ja ilosi Pilates-pajan poissaolojen korvauskäytännön Syyskauden ajan

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: asiakaspalvelu@ilosi.fi / 044-0210041. Kurssille ilmoittautumiset ovat sitovia, sillä jokainen asiakas on tärkeä osa kurssin toteutumista. Lisätietoja käytännöistämme Pilates-paja -sivulla. Kurssi toteutuu, jos saamme ryhmään 4 ilmoittautumista. Kurssilla on 9 asiakaspaikkaa.