ÄIDEILLE

ilosilla niin odottaville äideille, kuin äideille ja vauvoille suunnattuja palveluita.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapian kohderyhmää ovat sekä odottavat että synnyttäneet äidit. Vastaanotamme sekä sektion että alatiesynnytyksen kokeneita raskaudesta ja synnytyksestä kuntoutumiseen. Ilosi äitiysfysioterapiassa kuntoutus etenee aina yksilöllisesti ja asiakkaan tahtisesti elämäntilanne ja voimavarat huomioon ottaen.

Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, synnytykseen valmistautumiseen ja synnytyksestä palautumiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, vanhemman ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana, kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen, sekä mahdollisien sektio- tai episiotomia-arpien hoitoon.

Äitiysfysioterapeutti voi auttaa sinua raskausaikana, kun haluat

  • tietää, miten voit harrastaa liikuntaa turvallisesti läpi raskauden ja käydä läpi henkilökohtaisesti raskausajan liikunnan sovelluksia
  • apua tuki- ja liikuntaelimistön kipujen, kuten liitoskipujen tai lantion seudun kipujen hoidossa, koska ne vaikeuttavat arkea ja estävät sinua liikkumasta
  • valmistaa kehoasi ja lantionpohjaasi aktiiviseen synnytykseen

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiaan kannattaa hakeutua, kun

  • sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi tai keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä ja haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten?
  • selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti tai vatsasi pömpöttää ja epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta?
  • tunnet painetta lantionpohjassasi tai koet, että se painautuu alaspäin? Tai kärsit virtsan, ulosteen tai ilman karkailusta?
  • tunnet kipua kehossasi esimerkiksi kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa
  • kaipaat tukea vauva-arjen erkonomiaan

Äitiyshieronta

Äitiyshieronnalla voidaan tukea ja helpottaa raskaana olevan naisen kehon fyysisiä muutoksia ja yleisimpiä kiputiloja sekä myös tukea synnytyksestä palautumista. Äitiyshieronta sopii turvallisesti raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Raskaus on naiselle luonnollinen olotila, joka kuitenkin saattaa tuoda tullessaan monenlaisia uusia tuntemuksia omassa kehossa. Raskauden myötä muuttuva kehon painopiste aiheuttaa usein lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti lantion ja alaselän alueelle, sekä niska-hartiaseudulle. Raskausajan hieronnalla saadaa turvallisesti helpotettua näitä tuntemuksia.

Käsittelyssä käytetään turvallisia käsittelytekniikoita ja voidaan hyödyntää erilaisia välineitä esimerkiksi arpikudoksen ja vatsalihasten erkauman palautumisen edistämiseksi. Ilosi äitiysfysioterapeutit Krista Manninen ja Jenni Pärssinen ovat täydennyskouluttautuneet äitiyshieronnan osaajiksi.


Äitiysfysioterapia ja vauvahieronta -yhteiskäynti 90min

Äitiysfysioterapiakäynti muokataan yksilöllisesti äidin ja vauvan tarpeen mukaiseksi. Se voi sisältää esimerkiksi ryhdin, lantionpohjan ja vatsalihasten tutkimista ja testausta, arjen ergonomian ohjausta, liikunnan aloittamisen testausta ja ohjausta (mm. juoksuvalmiuden testaus), tai esimerkiksi rentouttavaa ja/tai aktivoivaa manuaalista terapiaa. Äitiysfysioterapeutin tekemä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta etenee vauvantahtisesti. Meillä vauvahierontaa tekee Jenni Pärssinen.


Äitiysliikuntapalvelut

Tarjoamme myös äitiysliikuntapalveluja pienryhmissä ilosi Studiolla ja ilosi Pilates-pajalla. Tutustu esimerkiksi Pilates -sivulla tai suoraan ÄitiysPilates, BabyPilates tai Kehonpainotreeni vauvan/taaperon kanssa. Pienryhmissämme on korkeintaan 8-10 asiakasta, usein vähemmän. Tavoitteenamme on ohjata tehokkaasti ja turvallisesti, jokaista myös henkilökohtaisesti pienryhmissämme.

Vaihtoehtoisesti fysio personal training (fysioterapeutti) tai äitiysliikuntavalmennus (personal trainer Iina Toivonen) yksilöllisesti sinulle. Ajanvaraus etusivullamme – tervetuloa!