Aamuharjoittelun autuus

Hyvien huomenien puolesta

Olen rakastunut aamuharjoitteluun! Ei sillä, etteikö ensimmäinen ajatus kellon soidessa aamulla olisi “joko?”, ja olo olisi kankea ja väsynyt, mutta kun päivän aloittaa herätellen ja kuulostellen kehoa liikkeen avulla – sitä tunnetta suosittelen kokeilemaan!
Vahvasti fyysisenä ihmisenä saan kehoni kautta paremmin yhteyden itseeni eli siihen mitä mulle kuuluu? Aamulla unen jälkeen olo sisäänpäinkääntynyt, mutta avoimempi itselle ja vastaanottavainen harjoituksen hyville vaikutuksille. Tämän kokemuksen haluan jakaa, ja olen lisännyt ilosi tarjontaan aamutunteja teille, jotka ette vielä harjoittele itsenäisesti aamuisin vaan kaipaatte ohjausta siihen:
tiistaisin klo 7.00-8.00 Pilates
keskiviikkoisin klo 9.15-10.15 Pilates
torstaisin klo 7.00-8.00 Jooga

Mitä eroa on pilates- ja joogaharjoittelulla?

Pilates on saksalaissyntyisen Joseph Pilateksen 1900-luvulla kehittämä kehonhallintamenetelmä, jossa on vaikutteita mm. joogaharjoittelusta. Jooga on tuhansia vuosia vanha filosofia, johon nykytietämyksen mukaan vasta 1400-luvulta alkaen kuulunut asanaharjoittelua eli asento- ja liikeharjoittelua, joka mielletään länsimaissa joogaksi. Ilosi joogatunneilla ei toisteta mantroja, eikä tunneillamme ole mitään erityistä uskonnollista filosofiaa vaan tukeudumme nykyhetkeen ja tässä hetkessä omassa kehomielessä olemiseen.
Molemmat harjoitukset vahvistavat kehoa, parantavat liikkuvuutta, ryhtiä ja hengitystapaa, ja sopivat erinomaisesti suurimmalle osalle ihmisistä. Ilosi fysioterapeuttien ohjaamissa pienryhmissä on korkeintaan 8 (jooga) tai 9 (pilates) asiakaspaikkaa, ja korjaamme myös manuaalisesti käsin ohjaamalla asentoja asiakkaan salliessa kosketuksen.
Suosittelen kokeilemaan lajeja ja eri ohjaajien tapaa lähestyä niitä omalla persoonallaan ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Tutustumaan voi tulla kertamaksulla 22 € tai sarjakortilla 5 kertaa, joka on voimassa 10 viikkoa ja arvoltaan 95 €. Myös kurssilaisemme voivat vaihtaa tuntipaikkaa vaikka joka viikko ilosi varauskalenterissa. Kurssilaisilla on tuntipaikka ryhmästä varattuna, mutta vielä 6h ennen tunnin alkua sitä voi vaihtaa. Ilosi poissaolojen korvauskäytännön piiriin kuuluvat kaikki ilosi aikataulun tunnit. Kurssimme alkavat, jos saamme ryhmään 4 ilmoittautumista.
Ilosi Syyskausi alkaa tiistaina 10.8. pilatesharjoituksella klo 7.00. Kursseillemme lähiopetukseen mahtuu vielä mukaan!

Hyvää kesän jatkoa ja nautinnollisia aamuja kaikille!
Hengitä syvään, aivan tänne keuhkojen takaosiin asti!

Ystävällisin terveisin; Ilona Siitonen, ilosi yrittäjä, psykofyysinen fysioterapeutti ja liikuntaneuvoja